De bangalijst van Vindicat

Vindicat almanak 3

Plaatje van de kaft

Anonieme tip in de inbox: “Dit schijnt van Vindicat te zijn, hoe zij hun vrouwelijke leden behandelen. Met naam, toenaam, foto en telefoonnummer.”

In de tip wordt verwezen naar een PDF op internet, genaamd: “De Oprechte Almanak 2016 – Het Ontzet – Chicks Afblijven!” Op de eerste pagina staat de beschrijving: “Voor jullie ligt de derde editie van de Oprechte Almanak. Na het bedroevende jaar 2015, met welgeteld twee geile wijven, heeft de redactie besloten om dit jaar wél een Oprechte Almanak te maken. Jaar 2016 siert zich namelijk door haar grote aantal hete herten.”

“Vóór het maken van deze almanak zag de redactie door de shag de rails niet meer. Maar na veel discussie op de redactie hebben wij een uiteindelijke selectie van de 23 mooiste mokkels gemaakt. Voor het gemak zijn zij van gegevens en een bindende rating voorzien. Tot slot: moge de gore wijven met hun kut over een kanon worden getrokken.”

Moge de gore wijven met hun kut over een kanon worden getrokken.

23 mokkels

De volgende pagina’s worden met stijgende verbazing en groeiende afkeer gelezen. Op elke bladzijde is een studente van Vindicat afgebeeld. Met daarbij 06-nummer, studentenhuis waar ze woont en de rating. Variërend van nul tot vijf sterren. Onder de foto lijkt er ruimte te zijn om de ervaring met haar te beschrijven.

Een aantal meiden hebben we gebeld. Dat zijn ontluisterende gesprekjes geworden met geshockeerde studentes. Sommigen gooien direct de hoorn erop zodra duidelijk wordt waarvoor we bellen, anderen verwijzen naar Vindicat. Een enkeling barst in tranen uit aan de telefoon. Kortom: de Oprechte Almanak doet pijn bij betrokkenen. En dat is te begrijpen. Ben je net in Groningen voor de start van je nieuwe leven, sta je binnen een maand op de foto, met ratingmogelijkheden en 06 in de bangalijst van Vindicat.

Reactie Vindicat

Dat wil je niet. En dat wil studentenvereniging Vindicat ook niet. Senatus Abactis / Prorector Fleur Ponne van Vindicat: “Er staan inderdaad leden van ons in. Dit is heel heftig. Daarom nemen wij er nadrukkelijk afstand van. Het is niet normaal dat studentes met foto en telefoonnummer worden afgedrukt. De kans is groot dat het door leden van ons is gemaakt, maar dat weten we niet zeker.”

De laatste tijd is Vindicat vaker vanwege dubieuze redenen in het nieuws geweest. Zo was er begin deze maand ophef over uitgelekte ontgroeningsfoto’s. En twee weken geleden bracht 925 het verhaal over aanrandingen tijdens de ontgroening bij de oudste studentenvereniging van Groningen. Ook het filmpje met seks op het dak van Vindicat is viraal gegaan.

Uit respect voor de vrouwen in kwestie linken we niet door naar de PDF en plaatsen we ook geen herkenbare foto’s op de site. De verschijning van de almanak is al bruut, ontluisterend en privacy-schendend genoeg.

Voorbeeldje

Voorbeeldje

Psst, hier meer afleiding: