150.000 bezoekers voor Noorderzon 2016 en geruchten over 2017

 

Noorderzon

Foto door Pierre Borasci

Noorderzon 2016 is over. De laatste biertjes worden getapt en de eerste podia en eettentjes worden afgebroken. Volgens de eerste schatting van de organisatie hebben 150.000 mensen geflaneerd, geborreld en cultuur gesnoven in het Noorderplantsoen.

Het is altijd een pijnlijke dag. De laatste Noorderzondag. Alsof de geliefde het uitmaakt en de koffers pakt. Terwijl jij met een biertje op de bank het tafereel aanschouwt. En nog maar een biertje tegen het verdriet. En nog eentje. Tot de koelkast leeg is, of in dit geval de bar is gesloten.

Geruchten over Noorderzon 2017

Wat rest is terugkijken. Mijmeren naar die mooie zomeravonden in het park. Naar die typerende Noorderzongezelligheid. Naar al die verloren en teruggevonden vriendschappen. En, gelukkig in het geval van Noorderzon, in de wetenschap dat de liefde elke zomer weer opbloeit en terugkeert in de vertrouwde setting.

Hoewel, de editie van 2017 belooft anders te worden dan de voorgaande jaren. Het gonst van geruchten. Er wordt volgens de wandelgangen serieus gekeken naar de opzet van het festival. En dan vooral qua hapjes en natjes. Het is tijd voor vernieuwing en die komt, maar het wordt niet vernieuwen om het vernieuwen, weten insiders.

Hoe en wat? Later meer. Maar te serieuze geruchten om te negeren.

Psst, hier meer afleiding: