2000 christenen zegenen Stad op Vismarkt

Drukte op de Vismarkt bij een aanbiddingsavond van naar schatting zo’n 2000 christenen

“Er gaat niets boven Groningen,” maar wij zeggen: “Jezus gaat boven Groningen.” Dat is wat we ervaren.” Thomas Bos van de Stadskerk is er glashelder over na een bijeenkomst van naar schatting zo’n 2000 christenen op de Vismarkt.

“Vanavond zijn we niet alleen op christenen gericht, maar ook op de vraag: hoe kunnen we de politiek zegenen en het land zegenen, en de boeren? Hoe kunnen we in gebed achter hen gaan staan.”

‘Gods Geest breekt door’

Menig koopavondbezoeker zal even met gefronste wenkbrauwen hebben staan kijken naar de behoorlijke mensenmassa voor de Korenbeurs in Stad. Daar kwamen christenen van allerlei verschillende achtergronden en kerken bij elkaar om Stad te zegenen. De samenkomst begon rond 18:30 en was ongeveer twee uur later afgelopen.

Thomas heeft een glimlach van oor tot oor na de ‘aanbiddingsavond’: “Het was heel bijzonder. Gods Geest breekt door. Dat jij hier bent is daar ook een teken van. En het zal nog veel meer doorbreken in deze stad.” Zijn enthousiasme werkt in ieder geval aanstekelijk. Op verschillende plekken op de Vismarkt staan groepjes nog na te dansen en zijn mensen met elkaar in gesprek over de zin van het leven.

Rond 20:30 is de bijeenkomst afgelopen en begint het napraten en -bidden

Opmaat voor Kerst

De bijeenkomst van afgelopen donderdagavond is voor Thomas een opmaat naar een groot Kerstevent op de Vismarkt, dat op 19 december plaatsvindt. Het centrum zal dan opnieuw het decor zijn van de Stadskerk die groots wil uitpakken rond voor veel mensen de belangrijkste feestdag van het jaar.

Psst, hier meer afleiding: