Gianni Versace Weken zetten Stad met uitbundige kleuren en pracht en praal in the spotlights

Foto: Gianni Versace Retrospective

Foto: Gianni Versace Retrospective

Het is natuurlijk altijd feest in Groningen, maar de komende weken gaat de stad next level. Het startschot van de Gianni Versace Weken, van 13 februari tot en met 12 maart, is gegeven en dat betekent events, kleur, uitbundige uitingen en verrassende materialen in én rondom de Groninger binnenstad.

Dit artikel is in samenwerking met Groningen City Club geschreven. Hier krijgen wij dus knaken voor. En dat is fijn, want daardoor kunnen jullie al onze content gratis consumeren.

Dat de Gianni Versace Weken de Gianni Versace Weken heten is natuurlijk niet toevallig. Stads trots het Groninger Museum toont tot en met 7 mei ‘Gianni Versace Retrospective’. In ‘deze kleurrijke en gewaagde tentoonstelling word je meegenomen in een wereld van extravagante kleding en uitbundige catwalkshows, waarin mode, pop en design op spectaculaire wijze samenkomen’.

Nóg meer leven in Stad

Leuk natuurlijk, zo’n spectaculaire tentoonstelling, maar dat schijnen ze wel vaker te doen in het Groninger Museum. En wat heeft de stad daar verder mee te maken? Leggen we je uit. Groningen City Club – een belangenvereniging voor de binnenstadsondernemers van Groningen – heeft haar leden gevraagd hoe er nóg meer leven in Stad gebracht kan worden. De Groninger ondernemers zagen kansen in Gianni Versace Retrospective.

En zo sloegen Groninger Museum, GCC, Ondernemersvereniging West en het Ondernemersfonds Groningen de spreekwoordelijke handen ineen en zijn er de komende maand supertoffe dingen te doen en te zien in Grunn.

Gondelvaart

Zoals: in februari en maart kun je van de Museumbrug naar het Groninger Museum óf andersom in een heuse authentieke, Italiaanse gondel. Inclusief zingende gondelaar. Dat wil je!

Selfie Spot (en win kaarten)

Voel je een heuse VIP op de zwarte loper die op diverse locaties in de Groninger binnenstad is te vinden. Je krijgt ter plekke een foto mee, of je kunt deze laten mailen. Durf je het aan om jouw foto op jouw socials te delen met de hashtag #GianniVersacewekenGroningen, dan maak je kans op 2 vrijkaarten of een VIP arrangement voor Gianni Versace Retrospective.

Urban Stadswandeling

Zeg eens eerlijk: ben je wel eens ín het Groninger Museum geweest? En een stadswandeling door eigen stad, heb je dat wel eens gedaan? De Groninger binnenstad is vergeven van de onontdekte steegjes, schattige boetiekjes en gezellige straten. Er is een online stadswandeling of je gebruikt de lekkere oldschool papieren stadskaart.

Gianni Versace on Tour

Tijdens de Gianni Versace Weken worden winkelcentra Paddepoel, Haren, Helpman en het Overwinningsplein zo nu en dan omgetoverd tot een klein stukje Italië. Gezellige muziek, een selfiespot, heerlijke lokale ‘Italiaanse’ hapjes en kans op leuke prijzen. Dat werk.

En er is meer, onder meer een etalagewedstrijd. Dus: kijk voor een uitgebreide omschrijving van de verschillende activiteiten, tarieven (spoiler: alle activiteiten zijn hartstikke gratis), datums en tijden op www.gianniversaceweken.nl .