Kom lekker biertjes proeven en chillen tijdens Bierfestival 050

Eigen foto

Eigen foto

Grunn is een bierfestival rijker! En terecht natuurlijk, want bier en Groningen gaan al heul lang samen. Bierfestival 050 vindt op 23 en 24 juni plaats op het Graansiloterrein, dus langs het Winschoterdiep. En das dan weer de plek waar vroegâh het graan voor die biertjes werd binnengevaren. Supertof.

Mocht jij trouwens nou denken: ‘hey, een boot, die heb ik’: als je een ticket voor Bierfestival 050 op 23 en 24 juni hebt, dan kun je dus gewoon per boot arriveren. Aanmeren en proeven maar. Naast bierproeven ‘is er trouwens ook aan eten gedacht vanuit de organisatie’. Dat klinkt net zo vaag als het is, maar komt uiteraard goed. En voor de niet-bierdrinkers en BOBben onder ons: je kunt tijdens Bierfestival 050 ook genieten van Moj Lemonade, een limonademerk uut Grunn.

Graanschuur

Dan eerst nog even een klein geschiedenislesje. Gewoon, omdat het leuk is. Dat bier en Groningen al heel lang samen gaan, is eigenlijk heel logisch. Groningen stond lange tijd bekend als ‘de graanschuur van Nederland’. En toen er hopvelden in Drenthe werden ontdekt, was het hek natuurlijk helemaal van de dam. In het jaar 1424 waren 273 leden aangesloten bij het Brouwersgilde in Stad.

Zeven brouwerijen

Aan Bierfestival 050 werken zeven brouwerijen uit Stad en Ommeland mee: Baxbier, Martinus, Graansilo, Het Zotte Kalf, De Prael, brouwerij Hoogkerk en de Graan Republiek uit Bad Nieuweschans. ,,Het jaarlijkse bierfestival in de Martinikerk ging niet door, dus hebben wij als brouwerijen gezegd: laten we de bierliefhebber dit jaar een alternatief bieden en het terrein van Graansilo aan het Winschoterdiep tof aankleden met mooie biermerken, een lekker muziekje en leuke mensen om samen bier te proeven”, zegt Peter Doornbos van De Graansilo.

Zeven brouwerijen lijkt niet heel veel, maar de verschillende biertjes vullen elkaar mooi aan. Bovendien was het een bewuste keuze: ,,Het doel van Bierfestival 050 is het levend houden van de Groningse biercultuur. Bovendien willen we zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met de brouwerijen en hun biertjes.” Het beperkt aantal brouwerijen zorgt ook lekker chill voor een persoonlijk en intiemer sfeertje.

Eigen proefglas

Nu nog de praktische info: Bierfestival 050 is zoals gezegd op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2023. Er zijn voor 3 momenten tickets verkrijgbaar en die tickets scoor je nog tot en met 31 mei met 5 euro korting op www.bierfestival050.nl . Ontvang je ook nog es jouw eigen proefglas en een consumptiemunt.

Dus: duimen voor mooi weer, dat chillt net even wat harder. En wellicht is Bierfestival 050 ook nog leuk nog te combineren met het TT weekend. Benieuwd welk Grunninger biertje jouw nieuwe favoriet wordt!