Tinderen met vacatures

Foto: Frissekom

Foto: Frissekom

Het is zo simpel, echt zo’n idee waarvan je denkt: ‘waarom ben ík daar nou niet opgekomen?!’ Een app, waarin je een aantal basale zaken aanvinkt en dat dan een werkgever een seintje krijgt en denkt: ‘ja! Dat is wel wat voor ons!’. Makkelijk hé? Vanaf dinsdag 21 maart ook gewoon te doen. Vanaf je telefoon.

Dit artikel is in samenwerking met Swipe4Work geschreven. Hier krijgen wij dus knaken voor. En dat is fijn, want daardoor kunnen jullie al onze content gratis consumeren.

Kan ook niet anders dan dat het bedrijf achter dit topidee Swipe4Work heet. Tinderen met vacatures. Net als in de populaire datingapp, swipe je ook in deze app naar rechts (daar staat een toepasselijk hartje) als je een vacature leuk vindt, en naar links (kruisje) als het je niks vindt.

Hoera! Geen cv maken!

Co-owner Mattheüs Nubé wilde samen met zijn collega’s een laagdrempelige manier van solliciteren ontwikkelen. ,,Je bent als werkzoekende nog steeds veroordeeld tot die akelige jobboards op het internet”, vertelt hij. ,,Je kiest een functietitel en locatie en krijgt vervolgens een enorme, onoverzichtelijke bulk aan vacatures voorgeschoteld. Word daar maar eens wijs uit.”

Dus: hoe leven de meeste jongeren tegenwoordig? Juistum. Op een schermpje. En hebben die zin om een cv en – oh gruwel – een motivatiebrief te maken? Dacht het ook niet nee. ,,Swipe4Work werkt dus niet met een cv en motivatie. Je krijgt 12 verschillende schermpjes te zien na het installeren. Daarin geef je aan hoeveel werkervaring je hebt, wat jouw skills zijn, je minimale salariseisen enzovoort, en dan wordt er automatisch een cv gegenereerd voor de werkgever.”

Lekker swipen

Jij gaat dus lekker lopen swipen door de app. Vind je de vacature interessant, swipe je naar rechts. Werkgever krijgt vervolgens een mailtje. Vindt zij/ hij het ook een match, dan verschijnt er direct een datumprikker voor een sollicitatiedate in je app.

Voor diezelfde werkgever bespaart het tijd en geld én je bereikt weer eens andere doelgroepen. ,,Werkgevers betalen per match of voor vast aantal slots. Doordat je als werkzoekende nu vacatures krijgt voorgeschoteld op basis van die 12 ingevulde schermpjes poppen ook de vacatures op die je anders niet snel zou zien.”

,,Zo wordt solliciteren laagdrempelig én zijn er gelijke kansen voor iedereen. De werkgever ziet namelijk wel het opleidingsniveau en skills enzo, maar niet de naam, nationaliteit of sekse van de kandidaat. Daar gaat het immers ook helemaal niet om. Het gaat om wat je kunt.”

Doorrollen!

Voorlopig richt Swipe4Work zich op de markt in het Noorden des lands. En voorlopig richten ze zich op een vijftal branches. ,,Eigenlijk kun je beter zeggen ‘afdelingen’”, vindt Mattheüs. ,,Marketing & Communicatie, Sales en inkoop, Finance, HR en administratie, ICT en Horeca. Ongeacht in welke sector.”

,,We gaan Swipe4Work sowieso verder uitrollen. ‘Zorg’ toevoegen bijvoorbeeld. Staat op onze wensenlijst. Maar eerst hier maar eens mee beginnen. En als de boel eenmaal aan het rollen is: doorrollen!”

Je kunt de app uiteraard gewoon downloaden via Google Play / App Store, of je kijkt eerst even op  www.swipe4work.nl