Achtung, achtung, de UB is vanaf maandag weer open

Leren, studeren, flirten en flaneren. De UB gaat weer los. Vanaf maandag kunnen studenten er weer terecht, al is een bezoekje aan de Universiteitsbieb dan niet hetzelfde als vroegâh.

Ten eerste: de opening. Die gaat straks stapsgewijs, te beginnen met de eerste verdieping op maandag 29 juni. Mocht dat allemaal bevallen, slingert de UB de tweede verdieping na twee ook open. Dat is op 1 juli. Alsnog alles fijn en welletjes? Dan volgt verdieping drie op 6 juli.

Reserveren

Ouderwets drammen voor de ingang om een plekkie te bemachtigen is overigens voorlopig niet aan de orde, je komt er alleen in met een reservering. Online geef je aan wanneer je wil blokken, maar let wel: er zijn slechts twee tijdsvakken per dag. Van 8.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.30.

Bovendien kun je maximaal twee tijdsvakken per week reserveren, aangezien er dus niet heuuul veuul ruimte is.

Ook anders

Verder gaat een bezoekje UB gepaard met verplicht handen wassen, je melden bij de balie met RUG-pas voor een gezondheidscheck en via de looplijnen naar je studieplek kuieren.

Tot slot: geen koffiekamers, die zijn dicht, en op het eind van elk tijdvak wordt er omgeroepen dat je weer moet wieberen.