Actievoerders knuppen vulslangen Shell-tankstations in 050 aan elkaar

Foto: ProNews

Actiegroep Code Rood heeft bij vier Shell-stations in Groningen de vulslangen aan elkaar vastgemaakt met kettingen, waardoor bezoekers niet konden tanken. De actie is onderdeel van een breder protest tegen de multinational.

Nope, vanmorgen konden de pomphouders in Groningen geen liter brandstof slijten. Klanten hadden namelijk in plaats van een enkele vulslang, plots een naar benzine stinkende panfluit van tankslangen in hun handen.

Met kettingen was de boel aan elkaar geketend en eem de tank vol gooien was daardoor schier onmogelijk. Naast kettingen hingen er ook nog linten met de tekst: ‘Crisisgebied’.

Op alle vier de locaties ging het om Shell-pompen – Zonnelaan, Van Ketwich Verschuurlaan, Rijksstraatweg en Euvelgunnerweg. Bij een vijfde pomp mislukte de poging.

Code Rood

Code Rood voert wel vaker actie. Tegen Shell, tegen de Gasunie en ga zo maar door. De actie van vandaag was ter ondersteuning van een protest bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Op social media taggen ze alle acties met de hashtag ShellMustFall.

Samen met de pomphouders bekijkt politie Groningen nu de sporen en camerabeelden.

https://twitter.com/CodeRoodGrunn/status/1262408916304044032?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1262408916304044032&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dvhn.nl%2Fgroningen%2FVier-pompstations-van-Shell-in-Groningen-buiten-gebruik-slangen-zitten-met-kettingen-aan-elkaar-vast-25679167.html