‘Strijders’ blokkeren grens bij Ter Apel, hangen spandoek op ‘met dank aan Sikkom’ en worden weggestuurd door politie

De blokkade – foto van Persbureau Drenthe Persbureau Drenthe

Johnny B. en kornuiten waren gisteravond weer eens op pad. En hoe. Beetje toeren in het Oosten van de provincie met een lading auto’s, versierd met rode zakdoeken, plakkaten met daarop ‘het klopt niet’ en omgekeerde vlaggen. En de grensovergang bij Ter Apel blokkeren voor alles en iedereen.

Uit live streampjes blijkt dat een stuk of wat auto’s rond half negen ’s avonds de provinciale weg bij de grens blokkeren. De demonstranten hebben behalve vlaggen, spreuken, harde muziek ook stoeltjes en koelboxen mee om er een gezellige boel van te maken. Aan de Duitse kant wordt de weg geblokkeerd met een vijftal hooibalen op de brug. Aan dezelfde overspanning hangen de strijders des vaderlands een spandoek op: “Mede mogelijk gemaakt door stadsblog Sikkom.nl.”

Stukje duiding naar de mensen toe

Dat heeft allicht te maken met het artikel dat we negen dagen geleden publiceren. Dat gaat over de blokkade bij de grensovergang bij de A7 exact twee weken geleden. Daarbij wordt een man aangehouden en dat blijkt Johnny B. te zijn, beter bekend als de pyromaan van ’t Zandt. Nou heeft iedereen recht op nieuwe kansen, maar om te duiden welk volk de brut blokkeert op de A7 toch gemeld.

Als stukje duiding naar de mensen toe. Want het gebeurt allemaal in de onrust rondom de boerenprotesten, maar hier is dus geen boer, laat staan een trekker, bij betrokken. Wel buigt een van de aanvoerders van de blokkades, Johnny B. dus, op een verleden vol gevangenisstraffen, voor inbraken tot brandstichting en bedreiging.

Een Duitser was er helemaal klaar mee

Diezelfde Johnny is zaterdagavond ook druk bezig met de blokkade in Ter Apel. Hij maakt streams van de actie, hangt de getapte jongen uit, heeft allicht een stukje huisvlijt meegenomen en aan de brug gehangen.

De boel wordt tegen elf uur, blijkt uit het verslag van Dagblad van het Noorden , grimmiger. “Een automobilist die vanuit Duitsland kwam, werd tegengehouden, maar accepteerde dat niet. Hij pakte een moersleutel uit de achterbak van zijn auto en wilde de aanwezige demonstranten te lijf gaan. Onderling zouden de blokkeerders ook onenigheid hebben”, meldt de krant. Een half uur later maakt de politie een einde aan de blokkade.

Agenten filmen want tribunaal

Met getrokken knuppels en honden staan agenten op de weg, blijkt uit een filmpje van Johnny zelf en van OnrechtTV. Uit de speaker klinkt: “Er wordt gehandhaafd. U heeft twee minuten om weg te gaan.” Het zet kwaad bloed bij de blokkeerders en sympathisanten. Johnny is boos, is te zien in zijn eigen (inmiddels weer verwijderde) filmpje en op social media wordt opgeroepen om video’s te maken ‘van het politiegeweld’.

Zo zegt iemand: “Dat zijn de landverraders die honden op het volk afsturen befehl ist befehl. Schamen doen deze lui zich niet, daar zijn ze te dom voor. De nieuwe bruinhemden de nieuwe stasi’s.” Een ander vindt dat de agenten vol in beeld moeten komen. Zodat ze thuis kunnen worden opgezocht en voor het tribunaal kunnen worden gesleept.

De wereld is een groot complot

Het is niet helemaal duidelijk waarvoor ze constant de brut blokkeren. Uit sympathie voor de boeren, dat is zeker. Maar daarachter schuilt veel meer. Een blik op de Facebookpagina’s van deelnemers en sympathisanten online leert dat ze allemaal boos zijn op het WEF, vrezen dat Klaus Schwab een stiekeme dictatuur uitrolt, dat media alleen maar liegen, dat agenda 2030 aanstaande is en dat we bestuurd worden door een pedo-elite. Daar moet allemaal een einde aan komen. Anders…