ABN Amro Grote Markt plaatst strips om overlast tegen te gaan. Stom, en 't helpt voor geen meter

Boeieeeeend!

Boeieeeeend!

Beetje chillen op de vensterbank van het ABN Amro kantoor aan de Grote Markt is er niet meer bij. Althans, dat hoopt de bank, die strips heeft geplaatst ‘om overlast tegen te gaan’.

De bank wordt regelmatig als zitplek gebruikt door Stadjers, en dat zorgt voor overlast, zegt ABN Amro, met name in de vorm van afval. Met de plaatsing van de strips moet het onmogelijk zijn nog even lekker neer te strijken op deze plek. Volgens ABN Amro zijn ze in overleg met de gemeente geplaatst, maar de gemeente weet van niks, schrijft OOG.

‘Schaam je’

Op Twitter spreken mensen hun walging uit over dit beleid. „Schaam je. Hier overnachten regelmatig daklozen omdat het een droge plek is”, schrijft Ollie Becker. Daar reageert een communicatiemedewerker van ABN Amro op: „Wij ontvangen regelmatig klachten van klanten die een onveilig gevoel kregen vanwege dealers en druggebruik op deze plek, dit heeft geleid tot dit besluit.” Ze geeft aan dat er andere plekken zijn waar dakloze mensen terecht kunnen, zoals het Leger des Heils.

Voor ons voelt het vooral een beetje flauw. En in hoeverre het ook echt helpt is maar de vraag, getuige bovenstaande foto. ‘BOEIEND’, moet deze figuur hebben gedacht. En hij (of zij) is lekker tussen de strips gaan zitten.