Adopteer een verlanglijstje en help arme Groningse kinderen aan een mooi Sinterklaasfeest

Foto van ANP

Groningen is een arme stad. Zou je niet zeggen als je door de binnenstad wandelt waar de restaurants, cafés, terrassen en straten vol zijn. Maar achter dat goede leven van de happy few schuilen velen die bungelen. Die zie je niet in het centrum, die proberen de touwtjes aan elkaar te knopen in de volkswijken van Stad. Het is zelfs zo erg dat twee op de vijf kinderen in Groningen oneer de armoedegrens opgroeit. Voor die gezinnen probeert Stichting Lutje Geluk het leed te verzachten.

Dat is nu harder nodig dan ooit. Dankzij de gierende inflatie komen namelijk nog meer gezinnen in problemen waardoor keiharde keuzes moeten worden gemaakt. De broodnodig nieuwe schoenen of avondeten? Sporten of fruit mee naar school? En dan is het ook nog eens bijna Sinterklaas. De tijd waarin de kloof tussen arm en rijk sowieso al schrikbarend duidelijk wordt. Sommige kinderen worden overladen met cadeaus anderen krijgen een kleurplaat of niks. Leg dat maar eens uit als je op 6 december weer in de klas zit. Menig kind verzint dan maar een pakjesavond met volop presentjes, anders vallen ze helemaal buiten de boot.

Adopteer een verlanglijstje

Daar probeert Lutje Geluk wat aan te doen. Op een fantastische manier. De stichting heeft namelijk, net zoals voorgaande jaren, de actie ‘adopteer een verlanglijstje’ opgezet. Het idee is heel simpel: gezinnen onder de armoedegrens kunnen bij Lutje geluk, op anonieme basis, de verlanglijstjes van hun kroost inleveren. De stichting gaat dan op zoek naar weldoeners die het hele lijstje adopteren of één of twee cadeaus op het lijstje kopen. Reeds 45 mensen hebben dat gedaan, waardoor 45 Groningse kinderen onder de armoedegrens alsnog een te gek Sinterklaasfeest krijgen. Fantastisch werk. En daar kunnen, nee moeten eigenlijk meer geadopteerde lijstjes bij. Want, zoals gemeld, er zijn veel meer dat 25 Groningse kinderen die bungelen en niks krijgen voor Sinterklaas.

Zit je zelf nu eem krap bij kas, maar wil je wel graag in de toekomst wat betekenen voor Lutje Geluk? Dat kan ook. De stichting is doorlopend op zoek naar barmhartigen die een klein of groot bedrag over hebben voor het werk van Lutje Geluk. Zo organiseert de stichting naast ‘Aadopteer een verlanglijstje’ allerlei leuke activiteiten voor kinderen, die daar normaal gesproken geen geld voor hebben. Dat kan een dagje pretpark zijn met het gezin, maar ook een dagje Schiermonnikoog of met het gezin naar FC Groningen (als de kinderen straf verdienen). Check de webstee van Lutje Geluk voor meer info. Of mail naar info@lutjegeluk.nl als je een verlanglijstje wilt adopteren. Doe dat, als je wat geld over hebt, luidt het dwingende devies van Sinterklaas. Want samen moeten we het doen.

Lees hier meer over Lutje Geluk.