Aldi wilde hem weg hebben, maar loempiaboer Danny mag blijven. 'Heb heel wat stress gehad. Echt waar, hoor.'

Loempiabakker Danny Nuyen dreigde te moeten verhuizen met zijn loempiakraam, maar de Aldi kreeg ongelijk: hij mag pal voor de supermarkt blijven staan. Foto: Nienke Maat

Even dreigde loempiabakker Danny Nuyen zijn vertrouwde stekkie in Vinkhoez’n in Stad te verliezen. Maar de Raad van State tikte supermarktreus Aldi op de vingers: Danny mag met zijn loempiakraam blijven staan waar-ie staat. ,,Ik heb er heel wat stress van gehad. Echt waar, hoor.”

Daar staat-ie, pontificaal voor de ingang van de Aldi in winkelcentrum Vinkhuizen. Danny (58) heeft eindelijk weer reden om te lachen. En dat doet hij. Graag en veel. ,,Veel klanten komen me speciaal feliciteren. Ze zijn blij dat ik op mijn plek mag blijven. En ja, dat ben ik ook. Heel erg.”

Aldi stapte naar de Raad van State

Bij de Duitse grootgrutter waren ze niet blij met Danny. Volgens het supermarktconcern zou de snackwagen in de weg staan bij een geplande uitbreiding van de winkel. De gemeente Groningen stelde evenwel dat het uitbreidingsplan zeer waarschijnlijk niet kan worden uitgevoerd en weigerde medewerking.

Daarop stapte Aldi in december naar de Raad van State, de hoogste bestuursrechter. Die gaf de gemeente vorige week gelijk. Danny mag blijven staan waar-ie staat. Op de millimeter af. Aldi probeerde daarnaast de geldigheidsduur van de standplaatsvergunning van de loempiaboer te verkorten van 15 tot 2 jaar. Ook daarin gaf de Raad van State de supermarkt nul op rekest.

Als David die wint van Goliath.

Danny hoorde het goede nieuws vorige week van de gemeente. ,,Een mooi moment. Ik was heel blij.”

Lees meer in het mooie interview dat Dvhn.nl had met Danny