Bam! Tóch een tof festival in Groningen deze zomer: Stadslab Live

Foto is gemaakt door Ruben May

Foto is gemaakt door Ruben May

Kijk, goud nieuws op de vrijdag: zojuist is er toestemming gegeven om een festival op het Suikerunieterrein te organiseren. Het heet Stadslab Live en er zijn bands, dj’s, sfeer, bier, bier en bier.

Vet! “Ja hè? Natuurlijk moet iedereen wel zitten, maar het wordt wel echt een festival”, legt Willem Straat van Stadslab Groningen uit. “We breiden ons terras uit zodat er plek is voor zo’n vierhonderd man.”

Stadslab Live

Dat niet alleen, Straat legt uit dat het twee dagen op rij is. Kortom, plaats voor achthonderd man. “Klopt. De dj’s en bands blijven bij ons slapen en doen de dag erna precies hetzelfde programma nog een keer. Zo kunnen meer mensen Stadslab Live nog even meepakken deze zomer.”

Welke bands en dj’s richting 050 broezen, is helaas nog niet bekend. Maar volgens de Stadslab-baas moeten we denken in de sfeer van Kadepop. “Daar hadden we De Likt, Chef’Special en meer. En voor Stadslab hebben we de hipste elektronische band van het moment in optie staan”, verklapt hij.

KopjeK-dj’s

Kijk, daar worden we retenieuwsgierig van. Nog één tipje van de festivalsluier dan? Straat: “Ook KopjeK zal met een paar top dj’s onderdeel zijn van de line up. En een Haagse band.”

Nice ja. Al weten we natuurlijk nog steeds niet precies wie of wat er op het podium staat in september. Wél zeker: het Suikerunieterrein is bij uitstek een spot waar je een belachelijk sfeervolle happening uit de Groninger klei kunt stampen. Met de foto boven het artikel als hard bewijs.

Praktisch

Stadslab Live vindt plaats in het derde weekend van september. Op de negentiende en twintigste om precies te zijn. Twee dagen met beide hetzelfde programma. En natuurlijk alles met inachtneming van de coronaregels en zo. Nadere info volgt.

Wie neem jij mee naar Stadslab Live? Tag hem of haar in de comments op Facebook!