Belsimpel uit Grunn rockt em tussen de webwinkels en gaat als een komeet

Belsimpel

Belsimpel

Een bedrijf met de wortels in Grunn dat nationaal hoge ogen gooit. Das mooi! We hebben het hier over Belsimpel, dat zonder gezwollen borst het laddertje op klimt. Onlangs eindigde het op de 13e plek in de top-100 lijst van webwinkels. Daarmee zijn is Belsimpel de numero uno van het Noorden.

Dit artikel is in samenwerking met Belsimpel geschreven. Hier krijgen wij dus knaken voor. En dat is fijn, want daardoor kunnen jullie al onze content gratis consumeren.

Vergeet het westen, ga voor Grunn

Hema, H&M, e-Bay, en Media Markt. Zomaar een greep uit de grabbelton van e-commercebedrijven die Belsimpel de hielen laat zien. Het bedrijf, te vinden in de Waagstraat, zit zogezegd lekker in de wedstrijd. En naast die blitse 13e plaats in de Twinkle-lijst, schitteren de Groningers ook nog eens buiten de landsgrenzen. Hun platform is in inmiddels 29 landen uitgerold. Toe maar weer..

29 is trouwens ook de gemiddelde leeftijd van de medewerkers daar. Als je dus aan het studeren bent in Stad, of je diploma net in de pocket hebt: verkassen naar Mokum of Rotjeknor is nergens goed voor joh. Je kan gewoon op ’t fietsie naar de Grote Markt rollen voor een mooie baan. Het gras in het westen is lang niet altijd groener. Integendeel. Kijk maar naar het NP.


Weg met de hiërarchie

,,We werken bij Belsimpel met een fanatieke, jonge club mensen. Het is een plek waar je ondanks je leeftijd veel verantwoordelijkheid krijgt. Je hebt hier impact”, zegt Jasper Geven. ,,Verder is Belsimpel een zogenoemd plat bedrijf. Een plek die niet gebouwd is op lagen van hiërarchie. Vandaar dat de twee Jeroenen, de eigenaren hier, gewoon in de kantoortuin, tussen de andere werknemers zitten.”

Belsimpel is vooral bekend van het online platform dat zij zelf gebouwd heeft. Daarin helpt het bedrijf de klant in een zoekreis naar een abonnement of telefoon.


Digitaal reisje

,,We verkopen vrijwel alle providers die er in Nederland zijn. Dat kan met ons softwareplatform. Zo kun je zien wat er aansluit bij je wensen. Het is een optimale zoekreis, die we met gepaste trots in het licht brengen”, zegt Geven.

,,Door deze software nu ook te verkopen aan telecomproviders, kunnen wij ook internationaal onze bijdrage leveren op het gebied van klantervaring en beschikbaarheid. Een telefoon en abonnement kopen is hier vanzelfsprekend, maar in veel andere landen nog niet.”

Zo wordt het bereik (padoem pats..) van Belsimpel dus steeds groter. ,,Vandaar onze missie: de toegang tot de digitale wereld voor iedereen gemakkelijker maken.”

Nieuw pand Belsimpel?

Omdat het e-commercebedrijf de wind in de rug heeft, groeit het aantal werknemers vrolijk mee. Dat is dan een gezellige boel, daar aan de Waagstraat, zou je zeggen. En dat klopt. ,,Inmiddels is ons ‘jasje’ ook wat aan de kleine kant. Het zou daarom kunnen dat er straks twee panden van Belsimpel in Groningen staan”, zegt Geven. ,,Waar dat is? Dat kan ik nog niet zeggen. Maar het lijkt een prachtig prominent plekje te worden.”