Bijenkoningin heeft trek in pils en kaapt kratje op Zuiderdiep

Zuiderdiep onbegaanbaar wegens neergestreken bijenvolk

Zuiderdiep onbegaanbaar wegens neergestreken bijenvolk

Bijen en mensen zijn toch niet zo heel verschillend. Een beetje zon en het enige waar ze aan kunnen denken is pils. Een bijenkoningin kon zich niet inhouden en besloot een kratje Heineken te kapen bij de Appie op het Zuiderdiep.

Het is voorjaar en de bijen zijn aan het migreren. Zo streken ze laatst al neer op een verkeersbord bij het Plantsoen . Vandaag was het weer raak, en net als veel Stadjers had deze kolonie zin in een vrijmibo. Een nietsvermoedende klant van de de Appie moest toezien hoe zijn pils werd ingenomen.

Stadsimker to the rescue

Anders dan de vorige keer ging het nu om een relatief klein groepje. Stadsimker Bart van Egteren wist het kratje snel uit de klauwen van de dorstige koningin te krijgen. Met de koningin in de bijenkorf is het nu afwachten tot de rest van het volk erachteraan gaat. Als alle bijen gevangen zijn, is het gebied weer toegankelijk. Om steekincidenten te voorkomen heeft de handhaving de omgeving afgezet.

Om meer te weten te komen waarom de bijen in deze periode zomaar opeens op kunnen duiken, lees dan de uitleg van onze huisbioloog Rick Middelbos.