Jeej! Bijna 100 procent kans op Noorderlicht in Grunn vanavond. Maar laat maar

Jeeeeeej noorderlicht. Mweeeeeh regen des doods

Jeeeeeej noorderlicht. Mweeeeeh regen des doods

Heel vaak komt Noorderlicht niet voor in Groningen. Vandaar dat iedereen hyped was een paar weken geleden. Leek zelfs wel alsof half Stad op Noorderlichtjacht was. Maar helaas was het toen te bewolkt in Grunn om het spektakel in vol ornaat waar te nemen.

Gelukkig waren er in die week meerdere kansen in heel Noord-Nederland . Vooral op de Wadden en in Jellejelleland, waar het minder bewolkt was, hadden mensen zicht op een fenomenaal en uniek noorderlichtschouwspel.

Dejan, onze oude stagiair, is destijds ook op jacht geweest. Tevergeefs, ondanks de app Articans. Met die applicatie kon Dejan (en elke andere gebruiker) precies zien wanneer de kans op noorderlicht het grootst was. En warempel: ding geeft voor vanavond 99 procent kans op noorderlicht.

One of those days


Ziek. Vet. Was ook al beetje voorspeld dat rond deze dagen er weer verhoogde kans was. En zojuist waren er heel eem wat sterren zichtbaar. Dus snel plannen maken, waar te checken, welke camera mee en cola of sinas mee? Maar laat maar. Hoeft niet meer.

Hebben we dikke kans op noorderlicht, komt er een dikke poeste regen aan. Eerder vandaag kondigde Acda en de Munnik ook al nog dat ze weer samen gaan optreden. Wat een kutdag.