Bob de beiaardier doet weer dingen! Sinterklaashits, kerstliedjes en verzoekjes incoming

Martinimuziek.

Martinimuziek.

Bob van der Linden (27) heet de beiaardier die het klokkenspel van de Martini- en Academietoren bedient. We noemen hem daarom graag Bob de beiaardier. Bob koppelt zijn spel zo af en toe aan de actualiteit. Gewoon, om Stadjers een lach op ‘t gezicht te toveren. Voor de komende periode heeft hij ook weer allerlei moois in petto.

Want met Sinterklaas op ‘t program, kan een heerlijk avondje vol sinterklaasgepingel natuurlijk niet uitblijven. Van ‘Sinterklaas kapoentje’ tot ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ en ‘Hij komt, hij komt!’: alle bekende liedjes zullen donderdagavond voorbij komen. Voor een beetje goedheilig man-voorpret.

Een week vol kerstliedjes

De week voor kerst speelt Bob niets dan kerstliedjes. All I want for Christmas is youuuuu, en zo. Voor het ultieme kerstgevoel. En natuurlijk: Jingle bell, jingle bell, jingle all the waaaaay, al wat fine there is to wrine in the one hors op a slee, hey! (Ja, ja ja. Geef maar toe. Dit is ook hoe jij het vroeger zong).

Kom maar door met die verzoekjes!

Voor studenten gaat Bob ook nog verzoekjes spelen, de dinsdag voor kerst, vanaf de Academietoren. Via de socialmediakanalen van de RUG kun je stemmen op je favoriete nummers. Staan ze er niet bij? Dan kun je ook verzoekjes indienen. Bob maakt daar dan een mooi programmaatje van.

Lekker bezig Bob!