Bordspellenbeurs komende zaterdag in Martinikerk: Wirwar zorgt voor meer dan 170 speelplekken en schaken tegen grootmeester

De mensen van Wirwar voor hun spelletjeswinkel Foto: DvhN DvhN

Een blik op de weersvoorspellings belooft voor komende zaterdag weinig goeds. De herfst kickt keihard in en wat is er dan leuker dan ouderwets een bordspel spelen? En hoe vet is het om dat te doen in de prachtige Martinikerk? Dan krijgt een potje Dungeons & Dragons toch een hele andere vibe.

Noorderspel , zoals het evenement heet, wordt door de fameuze spelletjeswinkel Wirwar (Oude Kijk in ’t Jatstraat) georganiseerd. “Er komen jaarlijks wel duizend nieuwe spellen uit,” leggen ze uit. “Maar wat is nou leuk om te doen? Als je dat graag wil leggen wij het uit, maar je kunt natuurlijk ook zelf spelen.”

Queensland

Volgens de spelletjestoko, en zij kunnen het weten, is Queensland te nieuwe hit. “Dat is een tactisch tegelspel over de beruchte paddenplaag van de Australische staat Queensland.”

Verder kun je bij spellenvereniging Rabenhaupt spellen die je niet meer speelt inleveren en laten verkopen en je eigen bedachte spel laten toetsen bij het ‘Spellenmaakgilde’. Als klap op de vuurpijl is er voor schakers een Grootmeester aanwezig: Anna Schippers-Warakomska. Om 12:00 en 14 uur speelt zij twee ronden simultaanschaak. Hoe vet is dat?

De bordspellenbeurs is zaterdag aanstaande (24 september) van 10:00 tot 18:00 uur en de entree is 3,50 euro. Kiddo’s tot en met 11 hebben gratis entree. “Dus voor een klein bedrag een hele dag gezelligheid,” aldus de Wirwar.