Brabo is in Grunn en flanst deze fantastische eierbalpizza in elkaar. Maar is 'ie ook lekker?

Brabo flanst eierbalpizza in elkaar.

Brabo flanst eierbalpizza in elkaar.

Regelmatig brengt Sander een bezoekje aan zijn familie in Grunn. De man uit Tilburg verheugt zich er altijd enorm op, want dat betekent dat hij ook weer eem een eierbal kan verorberen. Toen de Brabo hier onlangs weer eens was, kwam hij op het briljante idee een eierbalpizza te bouwen.

Niet dat dat nog nooit gedaan is. Bij Buurman en Buurman bijvoorbeeld, kon je heel lang een eierbalpizza bestellen. Met Kerrie ragout als saus, en stukjes gekookte ei, peterselie en Groningse mosterd-mayo. Nom nom nom!

Friet van Piet

Maar Sander pakte het anders aan. Toen hij laatst een bezoekje bracht aan zijn oom in Stad, kreeg hij te horen dat ze pizza’s gingen bakken. Hartstikke mooi, dacht Sander, maar eerst eem een aaaaaierbaaaal. Normaal gaat hij altijd langs Koning, de eierballenkampioen, maar die waren dicht. Dus werd het Friet van Piet, ook de minste niet.

Daar bestelde Sander een paar heerlijke krokante eierballetjes, die hij meenam naar z’n oom. Maar eenmaal daar, bleken zij helemaal geen honger meer te hebben, en waren de eierballen koud. Zonde, dacht Sander. En dús besloot hij zijn pizza ermee te versieren. Echt een knettergoed idee, zeker voor een Brabo. En het ziet er ook helemaal niet slecht uit.

‘Goed te doen’

Of het ook lekker was, is natuurlijk wel een belangrijke vraag. „Nou, je verwacht het misschien niet, maar het was écht goed te doen”, zegt Sander, trots om zijn meestervondst. Hij vond het wel een tikkeltje zonde dat de moeder der snacks twee keer verwarmd moest worden, dat doet toch iets met de zachtheid van de ragout.

Maar zo’n koude eierbal verwarmen op een pizza blijkt een uitstekende manier om de Groningse delicatesse weer nieuw leven in te blazen, beweert hij. „Mijn ouders, broer en oom vonden het allemaal beter dan ze hadden verwacht!” Cijfer? „Een 7.8!”

Sander deelt zijn pizza trots op Twitter. ‘Eierbal pizza, the future is here’, schrijft hij erbij.