Bravo! Nieuwe postercampagne met zoenende mannen in Groningen

Ken je de posters van Suitsupply nog? Zoenende mannen in bushokjes, op muren en vol in your face. Het leverde uiteenlopende reacties op en ze werden zelfs afgeplakt of besmeurd. Nu komt er nu een nieuwe postercampagne in Stad. Want fuck it, dit is Groningen. Laat de tolerantie zegevieren.

Topidee! “Dank je wel”, antwoordt Ronald Schurer aan de telefoon. Hij is samen met Micha Boon initiatiefnemer van deze campagne. Bovendien heeft hij de steun van veel organisaties zoals Femmes For Freedom en de Groninger Studentenbond.

En helemaal mooi: woensdagavond stemde ook de gemeente in met een motie, waarmee de campagne officieel groen licht krijgt.

Postercampagne

“Elf oktober willen we starten in Groningen”, vertelt Ronald. “Op coming out-day .” Dat valt precies in de regenboogweek, een periode waarin er aandacht is voor genderidentiteit en geaardheid. Maar Ronald legt uit dat de campagne verdergaat dan alleen over gender.

“Ja, het worden posters met zoenende mannen en zoenende vrouwen. Maar daarnaast stellen met verschillende huidskleur. Ook zij hebben soms moeite geaccepteerd te worden. Of er is angst om er voor uit te komen.”

Het schuurt

“Het schuurt en dat moet ook”, zegt Ronald over de beelden. “Maar los van een discussie op gang helpen, willen we vooral laten zien aan jonge mensen dat ze er ook bij horen.” Een ontzettend mooi initiatief, passend bij een jonge en internationale stad als Groningen.

Bovendien wil Ronald échte verhalen en beelden van inwoners uit Stad gebruiken in de campagne. Zo gaat het nog meer leven.

Helemaal nieuw is het idee overigens niet. In navolging van de Suitsupply-posters en alle reacties daarop, werden er Amsterdam en Rotterdam vergelijkbare campagnes gelanceerd door Femmes For Freedom , genaamd Celebrate Love . Met succes. En dankzij Ronald is er straks ook in Groningen meer diversiteit op straat te zien. Goeie zaak!

Wat vind jij van zo’n postercampagne in Groningen? Laat het weten in de comments op Facebook.