Celebrating the unseen. Of toch niet: foto's van Pride Photo op Akerkhof beklad

Bekladde foto's op Akerkhof. Foot: Sikkom

Op het A-kerkhof exposeert Pride Photo tot en met 6 februari een serie foto’s in het thema ‘Celebrating the Unseen’. Daar is kennelijk niet iedereen blij mee want een paar onverlaten hebben het onzichtbare weer onzichtbaar gemaakt.

Op twintig grote platen op het Akerkhof zijn beelden te zien die een blik werpen op levens en werelden die voor sommigen vertrouwd zijn, en voor anderen nieuw, misschien verrassend of zelfs een beetje ongemakkelijk, aldus de organisatie in het persbericht.

Dialoog op gang brengen

Doel van de tentoonstelling is dan ook prikkelen en een beetje stimuleren om op een laagdrempelige en respectvolle manier na te denken over seksuele en gender-diversiteit. „Uiteindelijk hopen we een dialoog op gang te brengen over vooroordelen, en de vaak benarde mensenrechtensituatie waar de LHBTQIA+ gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft.”

Dit jaar gaat de tentoonstelling daarnaast dieper in op hoe intimiteit te beleven als je een fysieke beperking hebt. En juist die foto is beklad. Net zoals een foto van een transgerder is beklad. Kennelijk door mensen die er toch erg veel moeite mee hebben en juist precies voor hen is de expositie bedoeld. Het bekladden maakt dus louter duidelijk dat er nog een lange weg is te gaan.