Chapeau: Restaurant Blumé in Grunn is 4,5 maand open en nu al opgenomen in Michelingids

Foto's van Blumé, Michelinpop van internet getrokken en bewerkings in Paint

Foto's van Blumé, Michelinpop van internet getrokken en bewerkings in Paint

Gouden tijden voor fijnproevers uit Stad. Begin dit jaar werden restaurants Nassau en De Haan al vanwege exceptionele kwaliteiten opgenomen de Michelingids. Daar is vandaag Blumé aan toegevoegd.

Volgens het walhalla in culinair gidsland krijgen vertrouwde ingrediënten bij Blumé een nieuwe twist. „De artisjok van Jeruzalem wordt bijvoorbeeld gebruikt om een aards karakter te geven aan een chocoladedessert”, aldus de kenners van Michelin. En de knolselderij krijgt volgens Michelin pittige diepte door de kardemom.

„Mega vet”, niet het eten, maar de erkennings


Kortom, resumerend aldus Michelin: „Onconventionele ideeën ontmoeten culinaire expertise met opwindende resultaten. Ga naar dit elegante restaurant aan de rand van het centrum van Groningen om het vaste menu zelf te ontdekken!”

Henrice Dijks, chef-kok en mede-eigenaar („samen met Jan en Marloes, ze hebben ook Corps de Garde”) is dolblij met de erkennings. „Ik vind het echt mega vet dat na vier maanden al zijn opgenomen in de culinaire bijbel. Het is een kwaliteitskeurmerk en de bevestiging dat de weg die we in januari insloegen de beste was.”

Goed voor Stad en Ommeland

Daarnaast vindt Henrice het ook mooi voor Stad en Ommeland. „Er zijn nu vijf zaken uit de stad opgenomen in de gids met een aanbeveling. Dat is erg goed voor Groningen. Wat mij betreft mogen er nog wel vijf bij.”

Japans restaurant Hanasoto, Vive la Vie, De Haan, Nassau en de Grote Frederik Bistro uit Groningen werden eerder opgenomen met een speciale vermelding. Restaurant Noor uit Hoogkerk heeft zelfs een ster .

Restaurant Blumé richt zich op fine dining en is gevestigd aan de Oude Boteringestraat 45. Klik hier voor meer info .