Creatieveling tekent loeigrote Garfield op het ijs van de Gorechtvijver. "Ochtendhumeur verdween direct"

Foto van Ymke

Foto van Ymke

Oooooooosterpaaaark staat niet goed bekend. Ten onrechte vaak. Want het is vooral een gezellige en warme wijk waar nog naar elkaar wordt omgekeken. En Oosterpark barst van de laagdrempelige creativiteit naar de mensen toe.

Wat te denken van de miniatuurbootjes die al jaren dobberen op de Gorechtvijver. Awesome in alle onschuld. En met liefde gemaakt en onderhouden door de kunstenaar Michiel Hoving. En elke herfst wordt de wijk door een anonieme Stadjer versierd met enorme smileys van bij elkaar geharkte bladeren. Ook te gek.

Inclusief butplug

En nu dus Garfield enorm groot getekend op het ijs van de Gorechtvijver. Inclusief butplug. De plaat van zeker tien meter breed is niet helemaal puntgaaf, maar dat is ook onmogelijk als je in het donker ‘stiekem’ bezig bent. En het is duidelijk Garfield. Plus: het zorgt voor een grote glimlach bij iedereen die langsloopt en omwonenden.

Zoals de maker van de foto. Die werd wakker met een lichtelijk chagrijn. Want net wakker en kkkkkkkoud. Maar dat verdween als sneeuw voor de zon. „Mijn ochtendhumeur was direct weg.” Daar gaat het om. Voor de helden!