Culinair vuurwerk met oud en nieuw? Bestel dan de Veul Haail en Zegenbox'

Eigen foto

Eigen foto

En dat waren de kerstdagen. Ruik je de oliebollen al? Voor je het weet is het oud en nieuw. Over 4 dagen om precies te zijn. Wat tover je dán ook weer op tafel!? Geen paniek: vier Grunningse restaurants hebben de handen in één geslagen om jou van een fantastisch 8-gangendiner te voorzien op oudjaarsavond. Beats sowieso oliebollen nassen.

Dit artikel is in samenwerking met het Veul Haail en Zegen team geschreven. Hier krijgen wij dus knaken voor. En dat is fijn, want daardoor kunnen jullie al onze content gratis consumeren.

Restaurant Voilá, Bistro De Grote Frederik, Restaurant Eetwaar en Restaurant Sepia koken speciaal voor jou - en al die anderen die uitgegeten/ -gekookt zijn. Dit noemen ze De Veul Haail en Zegenbox versie 2.0 Oud en Nieuw. En in die box zit dan culinair vuurwerk. Leuk bedacht wel.

Lekker eten!

Bestel deze week nog je 8-gangen menu op www.veulhaailenzegen.nl en het enige wat je op oudjaarsavond hoeft te doen is hier en daar wat gerechten in de oven schuiven, op een bord plaatsen (niet mikken, want dat is zonde), en opeten.

Beentjes omhoog

Geniet van echt lekker en vers eten, aan tafel of met de beentjes omhoog op de bank. Heb je al besloten wat je gaat kijken? Een oudejaarsconference, jaaroverzicht of een concertregistratie? Springsteen in Barcelona lekker op de achtergrond terwijl jullie genieten van heerlijk, vers en lokaal eten. Beter, dachten wij zo.

En dat proef je

,,Twee jaar geleden hebben we dit ook gedaan”, vertelt Marieke Sleeuw van Restaurant Eetwaar. ,,Ontstaan tijdens de coronapandemie, kan niet missen. Restaurants hebben toch wat de neiging om individualistisch te werken, terwijl we samen nog zoveel leuker zijn. Dat merken wij en dat kan de gast op 31 december proeven.”

Goed punt: wat gaan we precies proeven op de 31ste? ,,Ieder restaurant verzorgt twee gerechten. Deze representeren het restaurant waar ze vandaan komen; het zijn stuk voor stuk signatuurgerechten. Iedere kok heeft zijn eigen stijl, dus je gaat ook zeker een verschil tussen de verschillende restaurants proeven.”

Doorpakkers

Naast de verschillen is er ook verbinding. ,,Wat ons bindt is, dat bij al deze restaurants de eigenaren zelf in de zaak staan, dat we allemaal doorpakkers zijn, dat we allemaal zoveel mogelijk lokaal en met de seizoenen mee koken en dat we altijd achter ieder gerecht staan.”

Veul Haail en Zegenbox

In de box zitten sowieso een nagerecht, een kaasgerecht, brood en 4 dips. ,,Er zit een logische opbouw in het menu, met een vegetarisch gerecht, en ook vlees- vis- en gevogeltegerechten. Je proeft de aandacht voor het product én de gast.” Helaas is het niet mogelijk om rekening te houden met dieetwensen. Maar eigenlijk is dat gewoon logisch, toch?

Want: de boxen worden aan de hand van de bestellingen klaargemaakt. Op 31 december kun je je dan begeven richting het parkeerterrein van de Hanos (Bornholmstraat 56). Met de box onder je arm keer je huiswaarts. In de zekerheid dat je je over het eten vanavond geen zorgen meer hoeft te maken. Prettige jaarwisseling!