Das schier! Help Hans een Gronings-Nederlands memoryspel te realiseren en ontvang ‘m zelf

Bedenker Hans met dochter Suze

Het is een &#8216;probleem&#8217; dat veel Groningers zullen herkennen. Je spreekt zelf nog wel een redelijk woordje <em>Grunnings</em>, maar je kinderen doen er eigenlijk niets meer mee. &#8220;Jammer,&#8221; vindt Hans van der Lijke. En daarom bedacht hij &#8216;Kwait nait&#8217;.

“Dat is een Gronings-Nederlands memoryspel zodat mensen onze mooie taal op een speelse manier kunnen leren,” legt Hans uit. “Ik ben Groninger tekstschrijver en troubadour. En alhoewel mijn dochter Suze is geboren in Groningen, heeft ze de Groningse taal nooit goed leren spreken.”

Swienegel

Dus bedacht Hans het memoryspel. “Alleen het kost veel geld om alle afbeeldingen te laten ontwerpen, de kaartjes te laten drukken en de dozen te laten bedrukken. Daarom zijn we een crowdfunding gestart.” Zodat iedereen kan leren wat een onderboksem , swieniegel of een spaigelploatje is!

Er is nogal wat geld nodig om het spel te maken: 15.000 euro. De eerste donateurs hebben zich echter al gemeld. Voor 25 euro help je Hans het spel te realiseren, maar krijg je ‘m ook zelf in de bus. Dat is nog eens goed bedacht. Je kan ook een kleiner of groter bedrag doneren. Klikkerdeklik om het Groningse memoryspel in de schappen te krijgen.