Dat wordt wennen. Geen Huize Maas meer, maar nieuwe namen: Jantje's en Maas

Huize Maas nog als Huize Maas.

Huize Maas nog als Huize Maas. Foto: Archief DvhN

Het wordt wennen voor mensen die over de Vismarkt in Groningen lopen. Jantje’s op het raam? Dit was toch sinds 1926 Huize Maas? Klopt. Maas blijft, maar Huize wijkt voor de naam van een steakrestaurant. Het derde. Een keten? Mede-eigenaar Rico Zwaving legt uit.

Je telefoon klonk net even heel ver weg. Alsof hij ergens in Thailand in de zee ligt.

,,Bijna. Ik zit op Bali.”

Huize Maas is al jaren Zwaving-bezit. Wat gaan jullie nu doen aan de Vismarkt, met die twee namen.

,,Ten eerste wordt het een heel andere eetgelegenheid. Daarom wilden we de naam per se wijzingen. In Jantje’s Steak & Pizzarestaurant. We hebben al een Jantje’s aan de Rijksweg, in Ulgersmaborg (op de plek waar eerder café Jan Westerhof zat, maar dat ‘Jantje’ verwijst naar een andere Jan: Zwaving, de senior van de horecafamilie, red).”

Toch blijft de naam ‘MAAS’ op de gevel.

,,Stond eigenlijk al op zich, omdat we deze naam gebruikten voor feesten en culturele activiteiten. Maas, voortaan MAAS in hoofdletters, is een krachtige naam voor onze feeslocatie en stadspodium, in het achterste deel, voor wat we daar doen. Maas blijft lokken als naam. Maar waar alles nu nog in elkaar overloopt, zijn Jantje’s en MAAS straks feitelijk twee totaal gescheiden bedrijven. Ook op papier.”

Lees het hele interview op Dvhn.nl