De Losse Flodders brengen heerlijke ode aan 'Ome DUO', met cheesy clip opgenomen in Grunn

De Losse Flodder-boys.

De Losse Flodder-boys.

Hij wordt regelmatig door studenten bezongen, maar dit feestnummer van De Losse Flodders is wel weer een pareltje hoor. We hebben het natuurlijk over Ome DUO!

Ome DUO had de laatste jaren niet zo’n best humeur. Veel studenten hebben daar onder geleden. Maar hij is terug! Oompje DUO stort gewoon weer dikke centen op je bankrekening. Die centen krijg je om je studieschuld te drukken, al weet iedereen dat er genoeg mensen zijn die het liever uitgeven in de kroeg. Of dat verstandig is, daar gaat het nu even niet om. Het is herkenbaar.

Voor de clip naar Grunn

Dat merkten ook Jeroen Dam (23) en Julian Kampstra (26), beter bekend als De Losse Flodders. „Ik studeer in Leeuwarden en daar komt de term regelmatig voorbij”, vertelt Jeroen. Leeuwarden!? Ja. Jeroen en Julian komen uit Sneek. „Maar!”, roept Jeroen nét voordat ik woest de haak erop wil smijten, „we gaan wel heel graag stappen in Groningen!”

Jeroen en Julian zijn Snekers met smaak. En toen ze besloten een ode aan Ome DUO te brengen, wisten ze dat er maar één plek was waar ze de clip moesten opnemen. Bij het hoofdgebouw, in Grunn. Een paar cheesy beeldjes van Jeroen en Julian in matching outfits erbij, beetje zwaaien met die handjes van links naar recht, het Academiegebouw nog eem in beeld en je bent er wel.

Sinterklaasgedicht met beat

De tekst hebben ze naar eigen zeggen in een uurtje in elkaar geflanst. ‘Bestellen, bestellen, dit rondje is van mij. Ome DUO is de man die maakt ons blij’, zo luidt een van de regels in het nummer. Een soort sinterklaasgedicht, maar dan met een leuk beatje eronder.

Dat heeft niemand minder dan Dylan van der Feen gemaakt. Je kent hem van de kroegknaller ‘Ik ben kachel, daarom dat ik waggel’. Want aan goeie connecties ontbreekt het Jeroen niet. „Mijn vader is een van het duo De Zware Jongens. Hij heeft een studio op de zaak. Daar hebben we het opgenomen. En Dylan heeft ons geholpen.”

Broodje poep-muziek

Het is niet de eerste keer dat Jeroen en zijn maat een lied uitbrengen. Dit is alweer het vierde nummer. „Het leek ons altijd al eens leuk om in die studio van mijn pa iets op te nemen. Toen we dat de eerste keer deden, liep het meteen heel goed op Spotify, en toen kregen we de smaak te pakken.” Dit nummertje doet het, met bijna 10.000 streams, ook alweer heel aardig op de streamingdienst.

Jeroen noemt het zelf ‘broodje poep-muziek’. „Ach ja, het gaat natuurlijk nergens over.” Maar lekker is ‘t wel! Prima nummertje voor in de Shooters, Bar Players of ‘t Feest.