De MS Romantika annuleert op het laatste moment twee afvaarten. Niet de eerste keer dat er klachten zijn

De MS Romantika. Foto: Corné Sparidaens

Passagiers die vanmiddag vanuit de Eemshaven naar Kristiansand zouden varen, werden even flink teleurgesteld. Holland Norway Lines (HNL) annuleerde de afvaart op het laatste moment, omdat een ander schip de kade in gebruik had. Dat vonden de passagiers niet zo leuk, en het is niet de eerste keer dat er klachten zijn.

De Romantika zou om 15.30 wegvaren. Vrijdagavond om 23.00 uur kregen passagiers pas bericht dat die afvaart niet doorging.

Omdat de veerboot niet naar Noorwegen kan varen, gaat de overtocht vanaf Kristiansand naar de Eemshaven zondag óók niet door. Dat is mooi balen, want hierdoor zitten mensen dus gewoon vast. Zij moeten maar eem kijken hoe ze naar Nederland komen.

NHL heeft nog geen eigen kade

De problemen konden zich voordoen, omdat HNL nog geen eigen kade heeft. Ze maakt gebruik van de openbare kade van Groningen Seaports, maar als die al vol ligt, dan hebben ze pech.

Meer klachten

Het is niet de eerste keer dat er klachten binnenkomen over de MS Romantika. Vorige week moesten zo’n 1000 passagiers de hele zaterdagochtend op zee wachten, omdat de kade bezet was. En de week daarvoor gebeurde iets soortgelijks.

Ook over het verblijf op de boot komen wisselende verhalen binnen. Wat zijn jouw ervaringen met de MS Romatika?