De allervetste bolides op aarde komen naar Grunn tijdens Autosalon van het Noorden. Ook een Formule 1 auto van Max Verstappen

Een kleine preview.

Autogekkies kunnen hun hart ophalen. In het weekend van 25 en 26 februari komt er een dikke autoshow naar Martiniplaza. Tijdens Autosalon van het Noorden kun je de vetste bolides op aarde spotten: van klassieke iconen tot spiksplinternieuwe wagens. Denk aan merken als Ferrari, Porsche, Lamborghini, Audi en Range Rover.

Martin van Dijken, eigenaar van Sportwagenpolis, is initiator van het event dat door corona al drie keer werd uitgesteld. Het is de eerste keer dat er zo’n grote indoor autoshow in het Noorden wordt gehouden, zegt hij.

Car Catwalk

Op het event showen privéverzamelaars en merkendealers uit de omgeving hun paradepaardjes. De auto’s worden opgesteld in een aantal van de grote hallen van Martiniplaza. Daarnaast is er een Car Catwalk, waar ‘auto’s met een verhaal’ worden geshowd. Vanaf een tribune spot je de auto’s en kun je genieten van hun looks en geluid.

Het gaat om exclusieve auto’s en zogenoemde super- of hypercars. „Dat zijn auto’s die je eigenlijk nooit op de weg ziet rijden”, legt Van Dijken uit. „Snelle jongens, die wel een miljoen-plus waard zijn.” Of voor de autogekkies onder ons: auto’s met veul cilinders, dikke paardenkracht, awesome deuren, lichte botten, snelle looks en een ronkende soundtrack.

Exclusieve wagens

Zo brengt Wensink Mercedes-Benz Cars Groningen een paar bijzondere exemplaren mee, zoals de Maybach 57SC Coupe, waar er maar acht van gemaakt zijn. De auto was ooit van oud-profvoetballer Samuel Eto’o, die onder meer uitkwam voor FC Barcelona.

Een ander pareltje is de Audi RSQ8 ABT Signature Edition van Century Autogroep. Er zijn wereldwijd slechts 96 van deze auto’s gemaakt. De wagen kan 315 kilometer per uur.

Klassieke iconen

Onder klassieke iconen verstaat de organisatie exclusieve auto’s die al wat langer bestaan, en die uniek in hun soort zijn, zoals de race-rode Ferrari Enzo uit 2002, van Ferrari Munsterhuis in Hengelo. Welk jochie had er geen modelauto van in z’n kast staan? Of wat dacht je van de BMW M1.

Formule 1 auto van Max Verstappen

Een primeur is de komst van een Formule 1 auto van Max Verstappen. Het gaat om de wagen waar Max zijn eerste seizoen in reed, in 2014. Dat was nog voor team Torro Rosso. De auto is van een klant van Martin en zal op geen enkel ander event te zien zijn.

Autosalon van het Noorden is op zaterdag 25 februari en zondag 26 februari open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tickets bestel je hier .