Deelscooter-chaos rondom Plazaaa. Want Free your Mind en bezet de stoep

Foto's van Patrick Wind

Foto's van Patrick Wind

Free you Mind-festival staat vandaag op het programma in Martiniplazaaaaa. Beetje bouncen, dansen, swingen en meer van dat op goede technodeuntjes en zo. Mooi werk. Komt dan ook veel volk op af. Waarvan velen met de deelscooter.

Ideaal ook. Voor een paar euro klap je Stad door en je kunt hem daar mooi achterlaten zodat je lopend of met de taxi naar huis kunt. Stuk veiliger dan met alcohol of andere snoepjes in de mik achter het stuur te kruipen. Het geeft alleen zo’n chaos als iedereen tegelijk op de deelscooter naar een locatie klapt.

Zo moet het dus niet

Dan raken voetpaden verstopt, (nood)ingangen geblokkeerd, doorgangen gefrustreerd en opritten onbereikbaar. Dat is niet de bedoeling en dankzij dit domme kuddegedrag gaan steeds meer stemmen op om deelscooters dan maar helemaal te verbieden. Wat zonde zou zijn, want het is een ideaal urban-vervoermiddel waar veel mensen met plezier en soms noodzaak gebruik van maken.

Maar dit is koren op de molen van de criticasters. En niet nodig. Iets verderop is genoeg ruimte om de scooters netjes te stallen op een manier waarop niemand er last van heeft. En dan kan die vrouw op de foto gewoon normaal over de stoep lopen in plaats van dat ze moet slalommen over weg, fietspad en stoep tussen honderden deelscooters door.