Deze zomer vliegen van Eelde naar Sunny Beach in Bulgarije. Ook Londen weer in beeld

Sunny Beach in Bulgarije

Bij wijze van experiment wordt Boergas in Bulgarije toegevoegd aan het lijstje bestemmings vanaf Groningen Airport Eelde. Dat is goed nieuws voor de feestganger, want Sunny Beach ligt daar om de hoek en daar is het erg goedkoop borrelen en bouncen.

Tussen 31 juli en 28 augustus gaan er vijf vluchten van de Drentse luchthaven naar de Bulgaarse kustplaats aan de Zwarte Zee. Reisorganisator Corendon kwam met het idee bij Eelde om op Boergas te vliegen. Als de vijf vluchten goed verlopen, is de kans aanwezig dat je straks vast vanaf Eelde met lijn 10 naar Sunny Beach in Stad kunt en met het vliegtuig naar Sunny Beach in Bulgarije.

Meer bestemmings incoming: Londen calling?

RTV Drenthe meldt dat deze nieuwe vliegverbinding ook te maken heeft met de enorme vakantiedrukte op Schiphol. „Daardoor zullen er de komende jaren meer bestemmingen deze kant op komen. Maar voordat dat gebeurt, kunnen we met vluchten zoals die naar Boergas alvast kijken wat wel en niet werkt”, aldus een woordvoerder van Eelde.

Verder worden oriënterende gesprekken gevoerd met airport Londen Southend. Eelde en de Engelse luchthaven hadden altijd een verbinding, wat ideaal was voor de Londenaren. Konden ze ook af en toe eem het vliegtuig pakken naar de Big City. Maar die verbinding is gesneuveld omdat de touroperator failliet ging. Maar als het aan Southend ligt wordt die weer in ere hersteld. Dat wordt pas echter volgend jaar dinsdag op zijn vroegst.

Oh ja. Een biertjes kost daar bar weinig. Een binnenlands gerstenatje van een halve liter gaat voor ongeveer een euro over de toog.