Dierenambulance bevrijdt twee 'doodsbange en gehavende ganzen' uit studentenhuis

De doodsbange ganzen in een hoekje van het studentenhuis.

De doodsbange ganzen in een hoekje van het studentenhuis. Foto: Dierenambulance

„Godsamme”, is de reactie op de foto van twee doodsbange ganzen die Marian van de Dierenambulance stuurt. „Ik heb hier al tien keer gevloekt”, reageert de dierenzuster. „Ik vind het belachelijk en vreselijk.”

Even daarvoor halen haar collega’s Leonie Jolly en Bart de ganzen uit een studentenhuis boven een winkel in hartje binnenstad. „Ze zijn doodsbang, de veren zijn kapot en ze verstopten zich in een klein hoekje. De autodienst heeft ze meegenomen”, appt Marian. „De studenten reageerden heel onnozel.”

Reactie van Vindicat

De dierenambulance is (in overleg met ons) in actie gekomen nadat wij vanochtend publiceren dat een levende gans door een studentenkamer loopt. Om het nog bouder te maken: de kamer wordt ontsierd met een groot hakenkruis (gespiegeld weliswaar, maar toch) op de ene muur en een Davidster op de andere.

Het blijkt om een studentenhuis van Vindicat te gaan. Adriaan Zoetmulder, hoogste baas van het corps, reageert direct verbolgen. „Het is beschamend. Dit kan echt niet. Ik ben het hier totaal niet mee eens en we kijken naar welke maatregelen we precies kunnen treffen tegen het hele huis”, foetert Adrriaan.

Huis geschorst

Daar wil hij, na het zien van de foto’s en de reactie van de Dierenambulance, nog graag aan toevoegen dat hij er echt geen woorden voor heeft. „Het is onacceptabel. Vindicat distantieert zich direct van dit huis. Alle banden worden verbroken, ze zijn nergens meer welkom. Daarnaast worden de leden geschorst.”