Dik hoor: Armin van Buuren wordt Headliner van Hullabaloo in Stadspark

Armin van Buuren.

Armin van Buuren. Foto: Marco de Swart

Armin van Buuren komt naar Groningen voor een dik en exclusief optreden. De aankondiging daarvan werd gisteravond loeigroot op het Hoofdstation geprojecteerd. Maar daar bleef het dan ook bij. Het was nog niet bekend waar, wanneer en hoe de wereldberoemde dj een show in Stad geeft.

Na een ochtendje spitten zijn wij inmiddels wel een stukje wijzer. Bronnen in het evenementenwereldje weten zeker dat het optreden in het Stadspark is, dat kan ook bijna niet anders. Daarnaast melden ze dat het dit jaar nog plaatsvindt. Met die informatie hebben we de jaarplanning voor grote evenementen en de evenementenkalender onder de loep genomen.

Op onderzoek

De wereldberoemde dj zit vast niet in het voorprogramma van Rammstein, dus die datum valt af. Het lijkt ons ook sterk dat Stadspark Live een plekje heeft voor Armin van Buuren. Rapalje en dance gaan ook niet echt hand in hand. Kingsland is te kort dag. En zo blijven er uiteindelijk een paar mogelijke data over.

Op 6 mei is het Stadspark gereserveerd voor een concert met 30.000 bezoekers. Dat zou hem kunnen zijn. Maar nee. Bevrijdingsfestival heeft die dag aangemeld in de hoop daags na het vrijheidsfestival nog een concert te organiseren, alles staat er dan immers al. Maar dat kreeg de organisatie helaas niet op korte termijn rond. Die dag blijft het Stadspark dus gewoon leeg.

4PM

Blijven drie opties over: tijdens Hullabaloo op 2 september, tijdens het terrassenfestival van 18 tot en met 29 mei of tijdens een nieuw en groots event dat van 23 december tot 7 januari staat geprogrammeerd in het Stadspark: Winterparadijs met 100.000 bezoekers, volgens de jaarplanning. Hullabaloo wordt georganiseerd door 4PM, dezelfde partij die ook Kingsland en terrassenfestival doet. Google leert dat 4PM in Amsterdam ook het Winterparadijs organiseert. Dat gaan ze ook in Groningen doen, leert de navraag bij het stadhuis. Er is nog een link met 4PM waardoor we daar ons geld op inzetten.

Het beknopte persbericht over Armin van Buuren, dat tegelijk met de projectie op het Hoofdstation in de mailbox plofte, is verstuurd door Marco de Koning van Royal Promotions. Dat bedrijf doet, afgaande hun eigen website, de PR voor een shitload aan culturele organisaties. Zo ook voor 4PM en dus voor Armin van Buuren in dit geval. Omdat een plus een nog steeds twee is, maar eem bellen jaaaa met 4PM.

Aan de telefoon hangt Mitchel Bovelander, directeur van 4PM. Hij spreekt de verlossende woorden: “Armin van Buuren wordt inderdaad de headliner van Hullabaloo. We komen straks naar buiten met meer info.” Vet!