Dol op 't Songfestival? In 't Forum is zaterdag een heerlijk hysterisch Eurovisie-feestje

Maak je op voor een heerlijk dramatisch feestje. Foto: Niels Knelis

Maak je op voor een heerlijk dramatisch feestje. Foto: Niels Knelis

Het Eurovisie Songfestival begint morgen! Dat kun je vreselijk vinden, óf heel tof. En voor die laatste categorie houden ze in ‘t Forum een spectaculair Eurovisie-feestje, met heel veel glitter, glamour, live performances, een catwalk en meer. Komt dat zien: zaterdag 13 mei.

Het feestje wordt georganiseerd door de Stadjers en vrienden Lara Harbers (33) en Niels Cornelis Meijer (40). „Wij zijn gewoon twee enorme Eurovision-sukkels”, zegt Lara, lachend. „In onze vriendengroep zijn wij altijd de aanjagers, en maken we er een groot feest van. We wilden het dit jaar eens éxtra groot aanpakken, en toen hebben we gewoon het Forum gebeld.”

Podium, catwalk, make-up artiesten en meer

Die zeiden: gewoon doen! En zodoende kun je straks met Stads grootste Eurovision-fans de finale kijken in de grote Rabo zaal van het Forum. „We hebben de hele zaal omgetoverd, alsof je zélf in bij de finale in Liverpool bent”, zegt Lara enthousiast.

Er is een podium, een catwalk, een professionele make-up artiest die je hélemaal in de Euro-glam hijst, en een host. „Dat is de Britse Rosie Reith. Zij is danser, choreograaf en presentator met hele goede humor. Zo hebben we een beetje onze eigen Graham Norton!”

Verrassingsacts

De finale wordt - net als tijdens een WK - op een groot scherm uitgezonden. „Dat kijken we met z’n allen. Maar tussendoor zijn er ook verrassingsacts. We hebben een openingsact. En nog een act tussendoor.”

Wie dat precies zijn, of waar de artiesten vandaan komen, wil Lara niet verklappen. „Het optreden is een ode aan het Eurovision songfestival”, zegt ze. „Denk aan: veren. Over de top. Drama. Zingen in de wind. Dat hebben we trouwens overal wel in verweven.”

Dress code & afterparty

En een hysterisch feest zou geen hysterisch feest zijn zonder dresscode. Dus die is er ook: ‘Eurovision Extravaganza’. „De bestgeklede Eurovision-ganger van Groningen wint een award, de Conchita Award!”

De show is overigens helemaal in het Engels. „Het lijkt ons leuk als er ook veel internationals komen. Zodat er per inzending steeds een ander groepje fans losgaat in de zaal.”

Voor iedereen die er na de finale nog veel te lekker in zit, is er ook een hele dikke afterparty in OOST.

Gaat Nederland winnen?

De halve finales vinden dinsdag 9 en donderdag 11 mei plaats. De finale is, traditiegetrouw, op zaterdag 13 mei. De Nederlandse inzending bestaat dit jaar uit Dion Cooper en Mia Nicolai. Daar was een hoop om te doen, want ze zongen zo vals als twee krolse katten in de nacht.

Eurovision-kenner Lara, ‘die het gewoon heel erg leuk vindt alles bloedserieus te nemen’, vindt het spannend, maar heeft hoop. „Ja, wij hebben ook echt wel even met de billetjes geknepen toen we dat allemaal zagen. Maar we denken wel dat het, nu het nummer is aangepast, live wel goed komt. Hopelijk is het ook genoeg voor de finale.”


Kaartje kopen

Het feestje in de Rabo zaal wordt hoe dan ook een mooi spektakel, belooft Lara. „Nee, het is geen zomergasten-show. Maar het is wel gewoon héél erg leuk!”

Bij zijn? De deuren gaan om 20.00 uur open. Kaarten bestel je hier .