Eem noar... Go!Gaming in Pathé: "Hier kun je doen alsof je Max Verstappen bent"

Dikke pc's met meer dan vijftig spellen.

Dikke pc's met meer dan vijftig spellen.

Vroeger zat er een café achter in de Pathé, maar sinds een jaar is deze ruimte omgetoverd tot gamehal. Niet zo eentje met videokasten en andere spellen waar je muntjes ingooit, maar met spiksplinternieuwe computers, consoles (zoals de Xbox) en bijbehorende spellen.

„Wij zijn geen arcadehal, zoals The Game Box”, vertelt Manager Bryan Kroeze. „Bij ons betaal je gewoon voor de tijd, niet voor het apparaat. Je maakt een account aan en dan kun je spelen, op pc’s, consoles en racing seats.”

In de ruimte staan een stuk of wat spiksplinternieuwe pc’s met grote, flikkerende schermen. Er staan meer dan vijftig spellen op, voor alle leeftijden, vertelt Bryan. Denk aan Fortnite, Calll of Duty, Minecraft, League of Legends en Hogwarts Legacy (dat nieuwe Harry Potter-spel). „We hebben de nieuwste spellen, of de nieuwste versies van spellen.”

Mario Kart en Max Verstappen

Ook staan er hier en daar setjes van stoelen met één groot scherm. Hier kun je spelen op zogenoemde consoles. Dat zijn de Playstation, Xbox en de Switch: spellen die je op je tv aansluit. Populair in deze stoelen is Mario Kart, weet Bryan. „Dat komt eigenlijk omdat Mario Kart niet zo ingewikkeld is. En veel mensen kennen het nog van vroeger.”

Maar nog liever duiken mensen achter de racing seats, weet Bryan. Er staan er zes naast elkaar. „Hier kun je allemaal bestuurbare spellen op spelen. Zeker nu Max Verstappen het zo goed doet is dit populair. En niet alleen bij kinderen. We hebben hier al regelmatig groepjes studenten of volwassen mannen gezien, die het leuk vinden eens tegen elkaar te racen.” Van kinderfeestjes tot bedrijfsuitjes, Go!Gaming is er voor iedereen, aldus Bryan the boss.

Mensen een dagprogramma bieden

De Pathé in Groningen is niet de enige bios met een Go!Gaming. Veel meer Pathés in Nederland hebben er een, of krijgen er een. Dat is omdat het bedrijf graag mensen wil vasthouden, zegt Bryan „Alleen naar de bios gaan is tegenwoordig geen uitje meer. Mensen gaan echt een dagje weg. Dus je moet ze meer bieden.” Het is naar Aziatisch voorbeeld. „Daar zijn deze gamehallen helemaal hot.”

Of je niet gewoon beter zelf een Xbox kunt aanschaffen, of een Playstation? „Ja hoor, dat kan. Zeker. Maar je moet het zo zien: je gaat ook naar Pathé om een film te kijken, terwijl dat ook thuis kan. Zo kun je ook naar Pathé om te gamen. Het ziet er hier vetter uit, we hebben de nieuwste games, je kunt tegen elkaar spelen en we hebben áltijd goed internet.”

Check voor de prijzen en openingstijden de website van Go!Gaming .