Eem noar... Lekkel Lekkel: voor de enige Korean corndog in Groningen. Nomnomnom

Foto van Sikkom

Op social media adverteert Lekkel Lekkel volop met de Korean corndog. Volgens de ronkende tekst is de cafetaria op het Zuiderdiep de enige spot in het Noorden waar corndogs worden verkocht. En dan is het ook nog de Koreaanse variant met extra krokant laagje.

Behoorlijk beneveld leidt de weg van de Euroborg richting de kroeg langs Lekkel Lekkel. Vanaf de stoep worden we naar binnengezogen door de enorme poster achter het raam met daarop dezelfde nieuwsgierig en lekker makende tekst en foto als in de aankondiging op social media. Mmmmmm Korean Corndog.

De corndog is een enorm succes

Lex, eigenaar van Lekkel Lekkel, legt wat de Korean Corndog precies is: „Een hotdog in deegbeslag en dan in de frituur.” Along, de zoon van Lex, ook werkend in de cafetaria, is de ontwikkelaar van de nieuwe snack. Lex: „In Azië is het een bekend hapje, maar hier was het nog helemaal niet. Mijn zoon heeft daarom zelf maar eentje gemaakt.”

Dat was, laat Lex weten, geen eenvoudige opdracht. „Along heeft ongelooflijk veel verschillende corndogds gemaakt. Testen tot het deeg goed was, de juiste mix van kruiden, totdat we de perfecte corndog hadden.” Die perfecte snack valt niet alleen in de smaak bij de mensen van Lekkel Lekkel zelf. Het apparaat is een enorm succes.

Met pikante chilisaus

Lex daarover „Hij wordt erg veel besteld. We dachten al dat die het goed zou doen omdat Groningen zo’n internationale stad is. Maar het overstijgt zelfs onze verwachtingen. Omdat het deeg moet rijzen en zo kunnen we niet ad hoc nieuwe maken en daardoor is het al regelmatig gebeurd dat we uitverkocht waren en nee moesten verkopen.”

Gelukkig liggen er nu nog genoeg in de vitrine en dus bestellen kompaan en ik allebei een corndog. We zijn niet de enigen. De gast die na ons aan de beurt is, bestelt er ook. En verschillende mensen in de cafetaria hebben een corndog voor zich liggen. Op vraag welke saus we erbij willen, blijft het eem stil. Geen idee. Volgens Lex eten de meesten hem met pikante chilisuas. Daar gaan wij ook voor.

Erg lekker

Een kleine vijf minuten later worden de corndogs geserveerd. Het is een behoorlijk gevaarte op een lange en stevige stok. De chilisaus is er speels overheen gespoten. En het korstje bestaat uit duizenden kleine korrels. Volgens Lex zijn dat broodkruimels van een bekend Aziatisch merk. Maar het kan ook iets anders zijn. Ik was behoorlijk smoor toen Lex de duiding gaf.

En het doet er ook niet zoveel toe. Het gaat vooral om de smaak en textuur. En die vallen niet tegen, zou een Veenkoloniaal zeggen. Of kon minder. Sterker: het is zeer appetijtelijk. Erg lekker. Het worstje past goed bij het deeg. Het is zacht, maar toch ook crunchy. En smaakvol, zeker met een toefje pikante chilisaus. Maar ook zonder saus is het heerlijk happen.

Geloof de hype

De eerlijkheid gebiedt overigens te zeggen dat BOEL enige tijd een vergelijkbaar hapje op de menukaart had: de Australische hotdot. Ook een worst in een jasje van deeg. Alleen dan van de bbq. Waardoor het deeg net een andere twist heeft. Ook erg lekker. Maar niet meer te koop. Dus de claim dat Lekkel Lekkel de enige in Stad en Ommeland is, klopt vooralsnog.

Enig tipje: misschien een ietwat luxere worst gebruiken. Er zit nu ‘gewoon’ een knakworst in. Die kwaliteit kan iets omhoog. Nu krijgt de snack een dikke 8 van ons. Met een ietwat meer ambachtelijke worst schiet het cijfer door naar een dikke 9. Maar grote kans dat ie dan ook weer wat duurder wordt, en met 4,99 is die al behoorlijk aan de prijs. Hoewel de corndog elke cent meer dan waard is! En hij is machtig. Genoeg om behoorlijke honger te stillen. En perfect na de nodige biertjes ;).