Eem noar... The Happy Traveler. Met 't allervrolijkste dakterras van Stad

Als je hier geen summer vibes van krijgt!

Als je hier geen summer vibes van krijgt!

Stad is een heul schier dakterras rijker. Het is onderdeel van guesthouse The Happy Traveler, in de Kleine Kromme Elleboog (naast de Uurwerker en de Pint). Hoog tijd voor een eem noar...

Het kleurrijke dakterras, dat vol staat met Ibiza-achtige loungestoeltjes, hippiekussentjes, fruitboompjes (banaan, citroen, kiwi, sinaasappel etc.), bloemetjes, plantjes en een grote bar, ademt vakantie. Als je er eenmaal bent neergestreken, waan je je op Curacao, Hawaii, Thailand, of vul een ander willekeurig tropisch oord in. Met het gaskacheltje aan bereikt het ook bíjna deze temperaturen. Al verraadt het mooie uitzicht op de Akerk en de Academietoren dat je gewoon in Stad bent, mienjong.

„Ik wou er een mooi zonnig terras van maken”, zegt eigenaar Erik Vos (58) enthousiast. „Beach vibes!” Nou, dat is meer dan gelukt.

Over het guesthouse

Twee jaar geleden begon hij met The Happy Traveler. Eerder verhuurde hij kamers aan internationals op deze plek, maar dat mocht niet meer van de gemeente. Een guesthouse runnen, dat mocht wel. En zo geschiedde.

In totaal zijn er 56 kamers te huur. Dat zou je niet zeggen als je het pand vanuit de krappe Kleine Kromme Elleboog bekijkt. Maar het loopt nog helemaal tot boven bij de Uurwerker. Een overnachting kost tussen de 70 en 140 euro. „Onze gasten komen overal vandaan. Duitsland, Ierland, Korea, Kenia. Noem maar op. Maar ook gewoon uit Nederland.”

Dakterras open op do/vr/za

Het dakterras, dat op de derde verdieping zit, is nu drie weken up and running, vertelt Erik. Soms is ‘ie gereserveerd voor groepen. Zo ook vanavond. „We gaan hier straks barbecuen met een groep Amsterdamse ambtenaren.” Daar zijn de doordeweekse dagen voor. Maar op donderdag, vrijdag en zaterdag is ‘ie toegankelijk voor iedereen. Je kunt een borreltje drinken, een kaasplankje bestellen, een broodje hamburger en meer van zulks.

Lunch en ontbijt

Voor lunch en ontbijt moet je in principe beneden zijn, waar het ook al zo tof is aangekleed. Met rijen oude vliegtuigstoelen, tientallen opgestapelde reiskoffers en een donkergroene fancy bar. Lunchen kan óók op het dakterras (ontbijten niet).

In principe is ‘ie, het dakterras dus, open tot 12 uur ‘s avonds, met een uitloop naar half 1. „Ik moet ook een beetje rekening houden met de buren.” Eerst drie dagen dus, maar mogelijk worden dat er in de toekomst meer. „Het is het eerste jaar dat we volledig open zijn met het dakterras. Dus we zijn ook nog een beetje zoekende.”

Wil je verzekerd zijn van een spotje? Dan moet je eem reserveren.