Een fijn gesprek met online bedreiger Job: "Het was inderdaad niet netjes"

iStockphoto.com/asiandelight

Net een fijn gesprek gehad met Job. De Drent bedreigde mij gister op Sikkom en schold me verrot. Ik zou mijn leven in angst moeten leven en als hij mijn adres had dan zou die me wel even komen opzoeken.

Dat gebeurde onder het artikel over de ganzen in een Vindicat-huis. Mijn kat was op de laptop gaan zitten en had een bijzondere reactie achtergelaten onder de naam van Sikkom in de comments: „Ccccccccccccc.” Mensen vroegen zich af wat er loos was, waarop ik een foto van de kat op de laptop deelde.

Liefdevolle vader

Hilariteit alom. Behalve bij Job. Die schold me verrot, vroeg om mijn adres zodat hij mij persoonlijk eem kon opzoeken en sprak de wens uit dat ik de rest van mijn dagen in angst zou moeten leven. Niet echt lief. En best gek dat een eigen baas en, afgaande zijn Facebookpagina, een liefdevolle vader zo tekeer gaat.

Ik haalde nog meer informatie van zijn pagina. Voldoende zelfs om zijn 06 te achterhalen. Vanochtend belde ik hem op. In eerste instantie reageerde hij met stomheid geslagen. Zijn neus bloedde. Hij was van niks en stond hoorbaar perplex. Maar daar kwam hij snel op terug. Hij wist dondersgoed waar het over ging.

Excuses

Daarna volgden uitleg en excuses. Job is een dierenvriend. Een grote zelfs en trok zich het leed van de ganzen aan en dacht dat ik daar de draak mee stak door jolig te doen met een foto van een kat. Daarom werd hij erg boos. Maar na een nachtje slapen keek hij daar zelf ook anders tegenaan. „Ik had de reacties al verwijderd.”

Dat klopt. „Het was niet de bedoeling, excuses”, voegde hij daaraan toe. Mooi. Klaar. Fijne zondag, Job. Rest de constatering dat mensen op social media heel snel een enorm grote mond hebben. Totdat ze ermee geconfronteerd worden in het echt. Dan snappen ze zelf ook wel dat het niet kan en nergens aan bijdraagt.

Job is een gefingeerde naam.