Eerste nachttrein tussen Schiphol en Grunn rijdt in januari. Enkeltje kost tien euro

Foto van ANP. Bewerking door Sikkom in Paint ANP. Bewerking door Sikkom in Paint

Na lang soebatten, polderen, aandringen, vergaderen, plannen maken, plannen beoordelen, plannen bedenken om de plannen juist aan te pakken en goede voornemens is het eindelijk zover: er gaat een nachttrein rijden tussen Schiphol en Groningen.

De eerste rit staat gepland op 17 december, meldt de reisplanner-app van NS, en vertrekt om 1:48 uur als intercity uit Stad. Twee uur en twee minuten later komt de trein Schiphol binnenrollen. Onderweg worden nog vijf andere stations aangedaan. Nog geen idee welke, maar de trein stopt er wel.

Goed nieuws voor Mokum

Volgens de NS-app dan. Andersom vertrekt om 5:07 uur de nachttrein vanaf Schiphol naar Grunn. Fijn voor de Amsterdammers. Kunnen ze hier nog in de polonaise aansluiten als alle kroegen in Mokum al lang en breed dicht zijn. Op zich wel gekke keuze weer. Want de nacht in Groningen duurt behoorlijk wat langer. Logischer was dan om rond 5 te vertrekken uit Stad, want dan loopt het nachtleven op zijn einde. En dan om 1:48 vertrekken uit Amsterdam, wanneer de nacht daar stilvalt.

Bij Arriva willen ze het nieuws nog niet bevestigen. De woordvoerder weet dat de eerste trein kennelijk al is opgenomen in de reis-app, maar wil het nog eem spannend houden. “We komen straks met leuk nieuws en we zetten je op de lijst.” Het is dus ook nog niet duidelijk of ze met de gewone boemel het traject afleggen, of dat er een speciale intercity-trein wordt ingevlogen.

Update: er is meer informatie!

Arriva heeft zojuist meer info gedropt. De nachttrein naar Groningen rijdt pas in januari. Die naar Maastricht vanaf 17 december. Een enkeltje kost 10 euro (prima prijs!), er zijn stewards aan boord en een zitplek moet gereserveerd worden. Lees hier meer .