Emmaviaduct afgesloten voor verkeer richting A28. Omrijden via veel te drukke Hereweg en Laan Corpus

Foto van Google Straatkijk

Foto van Google Straatkijk

Verkeer dat Stad uit moet richting Assen klapt nu nog via het Emmaviaduct. Maar de belangrijke verbinding tussen de binnenstad en snelwegen wordt zondagavond afgesloten.

Op de route staan sinds een paar weken zoveel files dat bussen grote vertraging oplopen en de dienstregeling in de war raakt. Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid hopen de overlast te verminderen door auto’s, die de stad uitwillen, tegen te houden via Paterswoldseweg en Laan Corpus den Hoorn te stad uit te bonjouren. U weet wel, die route waar het nu al dagelijks vaststaat omdat het Vrijheidsplein nog lang niet klaar is.

Andere mogelijkheid is om Stad via de Hereweg richting Assen te verlaten. Maar ook daar staat het dagelijks muurvast. Het wordt dus ellende, kan niet anders.

Verkeerslichten

Voor bussen blijft de route in beide richtingen toegankelijk. Daarom blijven de verkeerslichten, die er sinds een paar weken staan, in werking. ,,Door het autoverkeer in één richting te verbieden, krijgt het andere verkeer langer groen licht en lopen de wachttijden terug’’, verwacht Aanpak Ring Zuid.

Als dat niet voldoende helpt kan ook het autoverkeer in noordelijke richting worden gestremd, maar de organisatie verwacht niet dat dat nodig is.

Fietspad

Er is op de Brailleweg nog maar één rijstrook waar beide richtingen gebruik van moeten maken. De andere rijstrook is in gebruik als fiets- en wandelpad. Ook dat zorgt voor fileleed en dat blijft zo. Ruimte voor een fietspad naast de weg (langs het Noord-Willemskanaal) is er niet meer door de werkzaamheden voor het nieuwe Julianaplein.

Aanvankelijk wilde Aanpak Ring Zuid het fietsverkeer van de route afhalen, maar daar werd fel tegen geprotesteerd omdat er al drie andere fietsroutes tussen Hereweg en Paterswoldseweg zijn verdwenen door de werkzaamheden. De komst van slimme verkeerslichten bood onvoldoende soelaas.