Eng! Dude sluipt ’s nachts stiekem bij (studenten)huizen in Groningen naar binnen. Al vier meldings

Wat een horror: meerdere bewoners zijn thuis – ook in studentenhuizen- de laatste dagen opgeschrikt door een insluiper. Vermoedelijk is de insluiper steeds dezelfde man. De politie heeft een onderzoek opgestart.

Sinds 28 oktober zijn er in Grunn vier insluipingen geweest. De bewoners werden ’s nachts en/of in de vroege ochtend opgeschrikt door een onbekend persoon in hun huis. Hoe de man iedere keer binnenkomt is niet duidelijk. Er zijn geen braaksporen aangetroffen, dus wordt er verwacht dat hij is binnengekomen door te flipperen of doordat een deur niet goed op slot zat.

Hoendiep, Goudlaan, Rabenhauptstraat, Anna Paolownastraat

De politie meldt dat het gaat om twee insluipingen op 28 oktober. De eerste rond 06:00 uur in een woning aan het Hoendiep en de ander aan de Goudlaan omstreeks 08:30 uur. De derde insluiping gebeurde op 30 oktober omstreeks 02:30 uur aan de Rabenhauptstraat. Ook op 2 november was er een insluiping, dit keer rond 03:00 uur aan de Anna Paulownastraat.

Signalement

Omdat het vermoedelijk om dezelfde man gaat, volgt hier het signalement. Het gaat om een getinte man met slank postuur. Ongeveer 1.75 meter lang. Hij heeft kort zwart krullend haar, draagt een zwarte jas of hoodie en een donkerblauwe spijkerbroek. Het is mogelijk dat hij een mondkapje draagt.

Tot nu toe is er gelukkig niemand gewond geraakt. Alle vier de keren vluchtte de man, nadat bewoners met de man werden geconfronteerd. Hetzelfde meegemaakt of een tip? Contact dan de politie.

Door Lies Jansen