Er komt een heule dikke sneakerbeurs naar Groningen: SneakerZone

Sneakerheads spits uw oren: 2020 wordt het jaar van de allereerste editie van SneakerZone in Grunn. De eerste publieksbeurs in sneakerland hier in het Noorden.

Dat betekent letterlijk duizenden exclusieve en bijzondere sneakers, allemaal verzameld op één spot: het Suikerunieterrein in Stad. Eerder gepland op 13 juni, maar afgelast door de komst van een klootzak genaamd Cor Ona.

Hoe dan ook, alsnog een beurs met veel sneakers in Groningen. Duizenden zelfs. Dat klopt, toch? “Ja hoor”, aldus Marten, een van de organisatoren van Sneakerzone. “Maar zeker niet alleen sneakers. De beurs draait ook om urban lifestyle en meer. Met een breed scala aan dj’s, bijvoorbeeld. Om een toffe sfeer eromheen te bouwen. En alles met de nodige maatregelen tegen corona.”

Lees onderaan het artikel meer over de getroffen voorzorgsmaatregelen –

Bijzondere sneakertjes

Schoeisel, dj’s, tattoo-artist, chop shop, zat te koekeloeren en te doen tijdens SneakerZone. Maar de schoenenbaas legt uit dat de nadruk toch echt op de sneakers ligt. Jordan’s, Yeezy’s, brute Balenciaga’s, Air Maxjes, retro-varianten, alles. “Veel daarvan vind je dus niet, of niet meer, in de winkels”, vertelt Marten trots. “Exclusieve en bijzondere exemplaren.”

Sneakershoppen, heerlijk. Maar wat als er net niks tussenzit naar je gading, heb je dan dikke vette pech? Neuh. Je kunt er namelijk zelfs je eigen sneakers customizen. Schoeisel tweaken totdat je de perfecte look gevonden hebt die bij jou past. Voor de creatievelingen onder ons.

Traden mienjong

Daarnaast nog een Sneakertradecentre waar je kunt ruilen, tientallen resellers, alle bekende merken, muziek, breakdance en meer. Allemaal gewoon in Grunn.

“Er bestaan al van dit soort events, maar alleen in Amsterdam of elders in de Randstad”, sluit Marten af. “Met SneakerZone willen we het voor het eerst in Groningen doen. Voor alle sneakerliefhebbers hier.”

Praktisch en coronamaatregelen

Sneakerzone is COVID-19 proof, zeggen ze zelf. Wat dat inhoudt? Brede looppaden, veel desinfectiepunten en vooraf bepaalde tijden waarop mensen naar binnen mogen. Om drukte bij aankomst te spreiden.

Kaartje kost trouwens wel 10 pegels en de tijd waarop je naar binnen mag is dus vooraf bepaald. Je mag daarentegen wel zo lang blijven als je wilt, totdat de toko sluit natuurlijk.

Per se als eerste naar binnen om de parels weg te kapen? Dat kan met een VIP-ticket van 45 euro. Voor de ekte ekte die hard sneakerjunk, zullen we maar zeggen. En ook handig om te weten: mondkapje verplicht voor iedereen.

Wat: SneakerZone
Waar: De Suiker
Wanneer: zaterdag 19 september
Facebook-event
Tickets