Er komt weer een ijsbaan op Grote Markt! Met iedere week een kerstmarkt

Foto: 4PM Entertainment

Foto: 4PM Entertainment 4PM Entertainment

Waar kun je mooier scheuveln’ dan onder de rook van het van buiten pas gerestaureerde stadhuis en natuurlijk de d’Olle Grieze? Nergens natuurlijk. En daarom komt het verrekte goed uit dat er vanaf 19 november weer een ijsvloer ligt op de Grote Markt.

Vorig jaar ontbrak door onder andere coronamaatregelen een ijsbaan in het stadscentrum. Op zaterdag 20 november om 14:00 uur wordt ‘Het Groninger Winterfestijn’ officieel geopend, meldt 4PM Entertainment.

‘Bar met verwarmd terras’

‘Om het wintergevoel er meteen goed in te krijgen, is het ijs (de eerste twee uur) op de openingsdag vrij te betreden voor iedereen met een kerstmuts op. Voor wie het betreden van het ijs niet helemaal is weggelegd en op zoek is naar wat meer warmte is de bar met overdekt en verwarmd terras een betere uitkomst.’

Naast het schaatsen zullen er ook een curlingcompetitie en een ijshockeytoernooi worden georganiseerd. Nieuw dit jaar is een kerstmarkt met onder andere lokale ondernemers die iedere woensdag opgetuigd wordt tussen de ijsbaan en het stadhuis.

Je kan een kaartje voor de ijsbaan het beste online kopen , want daar krijg je 1,50 euro kortings.