FC Groningen maakt seizoenskaarten een stuk goedkoper. Verkoop begint 1 juni

Sfeeractie op de Noordtribune tegen FC Emmen.

Sfeeractie op de Noordtribune tegen FC Emmen. Foto: Andy Zuidema

Het was eem wachten maar de campagne voor de verkoop van nieuwe seizoenskaarten is gestart door FC Groningen. Met nieuws: de kaarten worden goedkoper. Afhangende de plek kan dat oplopen naar 33 euro.

Malheur en malaise troef bij FC Groningen. Niet leuk. Maar des te belangrijker om de blik naar voren te werpen, de rijen te sluiten en ervoor te zorgen dat de club ook in de Eerste Divisie elk thuisduel met twaalf man speelt. Want alle twaalf zijn hard nodig in de strijd voor snelle promotie, van de keeper tot de trouwe fans.

Minder geld, meer wedstrijden

In dat kader heeft FC Groningen ‘goed’ nieuws: de prijs van seizoenskaarten is verlaagd. Voor de snelle beslissers lonkt zelfs een extra korting. De verkoop begint op 1 juni en mensen die voor 1 juli de knoop doorhakken krijgen 5 tot 10 euro korting. Daarnaast is de prijs van seizoenskaarten ten opzichte van vorig jaar dus verlaagd.

De Noordtribune betaalt 20 euro minder. Voor sommige andere plekken kan het verschil zelfs oplopen tot 33 euro. Daar krijgen de fans ook nog twee extra thuiswedstrijden voor, er zitten immers meer clubs in de Eerstedivisie.

„Niet gepast”

FC Groningen meldt in de mail naar seizoenskaarthouders, die zojuist is verstuurd, dat de club het belangrijk vindt om ondanks de hoge inflatie en extra wedstrijden (brengen ook kosten met zich mee) toch te verlagen. „We vinden het niet gepast de extra kosten voor de club aan onze seizoenkaarthouders door te belasten.”