FC Groningen-speler Jetro Willems: "Ik hoop niet dat mensen denken dat ik een crimineel ben of zo"

Jetro Willems. Foto ANP Pieter Stam de Jonge

Jetro Willems. Foto ANP Pieter Stam de Jonge

Jetro Willems zegt niets te maken te hebben met de vuurwapenvondst en arrestaties bij zijn huis in Barendrecht maandagavond. „Ik weet ook niet precies hoe het zit. Nog steeds niet. Ik verhuur die woning in Barendrecht.”

Dat zegt hij in een interview met DvhN .

Willems werd door een Telegraaf-journalist op de hoogte gebracht van de inval. „Verder ben ik door niemand gebeld”, zegt hij. „Ik heb zelfs van de politie nog helemaal niets gehoord.”

Willems verhuurt panden

De voetballer van FC Groningen bezit en verhuurt meerdere panden, schrijft DvhN. Het huis in Barendrecht verhuurt hij sinds een maand. Willems ontkent een relatie te hebben met de verhuurders. „Ik weet de naam van degene aan wie ik het verhuur, maar ik ken ze niet persoonlijk.” Ook zegt hij niets te hebben geweten van criminele activiteiten in zijn woning.

Voorheen woonde de voetballer zelf in de Villa, zijn met zijn ex-vriendin. Dat was tot twee jaar geleden.

In shock

Willems vertelt dat hij in shock was toen hij het nieuws hoorde. „Ik hoop zeker niet dat mensen denken dat ik een crimineel ben of zo.” Wat er nu verder gaat gebeuren, weet hij niet. „Het heeft wat mij betreft nergens effect op. Ook niet op het voetbal. Ik heb niets gedaan.”

Lees hier meer over de vuurwapenvondst .