Familie doodgestoken Lazaros roept Stadjers om hulp: 'Red ons restaurant, Grieks restaurant Olympia'

Ilias en zijn moeder in het restaurant.

Ilias en zijn moeder in het restaurant.

Hij wil niets liever dan de nalatenschap van zijn vader voortzetten, maar op dit moment is de toekomst van Grieks restaurant Olympia aan de Zwanestraat hoogst onzeker. Ilias Kounatidis (20) en zijn familie hebben daarom een doneeractie op poten gezet: red ons restaurant.

„Ik weet niet hoe hij het deed, maar toen mijn vader er nog was, was het hier altijd druk”, zegt Ilias.

Steekpartij Hoogkerk

Zijn vader, Lazaros, kwam augustus 2020 om het leven na een steekpartij in Hoogkerk. Zijn oudste zoon had ruzie met een vriend, en had zijn vader gevraagd om hem te helpen. Eenmaal in Hoogkerk, liep dat gruwelijk uit de hand. Lazaros werd meerdere keren met een mes gestoken en overleefde het niet. Hij werd 51 jaar oud.

Lees er hier meer over.

Een nachtmerrie

Het was een absolute nachtmerrie voor het hele gezin. Ilias’ moeder, Karin Martijn (53), kon maar kort rouwen om het grote verlies van haar man. Ze runde het restaurant samen met Lazaros, maar nu moest ze het alleen doen. Na twee weken opende ze de zaak weer. Er moest geld in het laatje komen. En het was een welkome afleiding.

Maar het was zwaar. En tot overmaat van ramp kwam corona ook nog even om de hoek kijken. „Het is sindsdien heel wisselvallig. Terwijl het hier vroeger echt rammetje vol zat altijd.”

Afleiding zoeken

Ilias stortte zich na het overlijden van zijn vader op zijn opleiding. Hij deed de Hotelschool. „Dat was echt wel even pittig, maar ik heb uiteindelijk wel mijn diploma gehaald”, zegt hij trots. Nu helpt hij zijn moeder in het restaurant. En daarnaast werkt hij bij Het Feest. En bij poolcentrum All Round. Hij werkt meer diensten dan er dagen in een week zitten. „Ik vind werken gewoon heel leuk! En ja”, geeft hij toe. „Het is ook afleiding.”

Het is zijn grootste wens dat Olympia blijft bestaan. Om voort te zetten wat zijn vader groot heeft gemaakt. Maar ook om zijn moeder nog een fijne tijd te bezorgen. Ze laat er alles voor, weet Ilias. Maar op dit moment lijkt het niet genoeg. Achterstallig huur dreigt het restaurant de nek om te draaien. En dat terwijl het restaurant, opgericht door Ilias’ opa, al sinds 1986 in Groningen zit. „Het hoort bij Groningen!”

Doneren

De doneeractie is het laatste redmiddel. Op dit moment is er 2839 euro opgehaald. Maar dat is nog lang niet genoeg. Wil je Olympia een steuntje in de rug geven? Dat kan hier .