File-muzikant wil optreden doen bij chauffeur van uitgebrande kraan op A7: "Hart onder de riem steken"

Grote fik in een grote kraan zorgt voor een grote file op de A7. Gelukkig is deze muzikant er.

Normaalgesproken is er weinig kerstig aan een file. Maar de horrorfile van twee dagen geleden op de A7 was dat wel. Met dank aan muzikant Sander Metz die gestrande reizigers op de vluchtstrook opbeurde met kerstliederen.

De file was real, lang en stond muurvast. Zeker in de buurt van de brandende telescoopkraan. Mensen moesten daardoor vet lang in de mistroostige omgeving van de A7 op de Fries-Groningse grens bivakkeren. Niet in de zon, maar waterkoud en grijs. Gelukkig was daar Sander die met zijn gitaar fijne kerstliederen ten gehore bracht .

Sander is een baas

Vonden niet alleen de mensen in de file mooi. Internet smulde er ook van. Het artikeltje en de video zijn bij ons bijna 100.000 keer bekeken. Afgaande op de likes en reacties hebben Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en RTV Noord minstens zoveel mensen bereikt met de hartverwarmende video’s vanaf het asfalt.

Mooi dus. En het wordt nog warmer. Want Sander zoekt de chauffeur van de telescoopkraan, pent hij op Facebook. „Bedankt voor jullie lieve en warme reacties. Ik zou graag in contact willen komen met de chauffeur en het bedrijf van de telescoopkraan. Ik wil ze graag een hart onder de riem steken door een optreden te geven. Kent iemand de chauffeur of het bedrijf?”

Vrolijk kerstfeest!

Inmiddels heeft Sander de contactgegevens. „Zowel email als zijn Facebookpagina. Maar hij heeft nog niet gereageerd op mijn berichtje”, vertelt Sander. „Misschien is die erg geschrokken en wil die het nog even laten rusten. Het aanbod staat in ieder geval. Ik wil hem en zijn gezin een hart onder de riem steken.”

De afgelopen dagen is Sander platgebeld naar aanleiding van de beelden. „Ik ben zelfs op landelijke tv en radio geweest. Met de fragmenten en een interview. Dat is hartstikke mooi en had ik niet verwacht. Het doel was, nadat ik hoorde dat er geen gewonden waren gevallen, om wat muziek te maken voor de mensen in de file. Om de tijd te doden en wat verbinding te maken.”

Nou, dat is wel gelukt! Precies de kerstboodschap die veel mensen konden gebruiken. Niet alleen in de file, maar in heel het land.