Foodcourt Zernike wil méér: “We gaan sowieso een podium bouwen”

Het is even zoeken voor de leek. Maar wie de hippe Foodcourt in het glazengebouw naast de Kapteynborg op Zernike eenmaal heeft gevonden, heeft er een heel relaxte eet- en chillspot bij. De toko is nu een half jaar open, en de eigenaren van de stands willen méér, méér, méér.

Dan hebben we het over D.I.Y. & Muzzica, The Hungry Mishka, The Smooth Brothers, FLFL, Taj Mahal en Broodje Ben. Samen met cateraar Beijk runnen deze lokale ondernemers sinds september dé hotspot op Zernike.

Vanbuiten én vanbinnen een kas

Vanbuiten lijkt de Foodcourt op een kas, en vanbinnen… eigenlijk ook wel. Het stikt er in elk geval van de planten en het groen. Verschil: aan statafels, op picknickbanken en in grote fauteuils zijn studenten broodjes hamburger, falafel of Indiaanse curry aan het wegwerken. De ruimte – met in het midden een bar – oogt licht, ruim en hip. De food- of markthal in het klein. Net even iets knusser.

Rudi van Petten, eigenaar van Broodje Ben, kijkt tevreden in het rond. De spits, tussen 12 en 2 en ‘gruwelijk druk’ volgens Rudi, zit er net op. “Het is best wel bijzonder wat we hier met z’n allen aan het doen zijn”, zegt hij trots.

We willen toffe dingen doen

Hij ziet nu vooral studenten die tussen hun colleges door in de Foodcourt crashen, of met hun werkgroep nog een biertje drinken. Sommige gooien een pijltje of gaan tekeer op de tafelvoetbaltafel. De foodcourt opent om 10.00 uur en sluit om 21.00 uur. Maar om met recht dé hotspot van Zernike genoemd mogen te worden, moet er méér gebeuren, vinden Rudi en zijn collega’s.

Ze hebben grote plannen. “We gaan sowieso een podium bouwen. Want we willen toffe dingen doen. Denk aan muziekoptredens, speeddaten of een expositie. Van de week hadden we hier een spelletjesmiddag. Dat soort dingen willen we meer. Eat en meat!”

De Foodcourt is van iedereen

Zo kun je in Foodcourt ook terecht voor die dikke fissa die je in de planning hebt. Of dat nou een afstudeerfeest is, of een trouwerij. “Kom naar ons toe, en laat het ons weten”, roept Rudi op. “Wij staan overal voor open.”

Want de Foodcourt is voor iedereen, benadrukt hij. “Niet alleen studenten, ook Stadjers zijn van harte welkom.” Vanuit het centrum is dat ff een stukkie fietsen. Maar woon je in Paddenpoel, Selwerd of Vinkhuizen: lang zo’n gekke tip nog niet!

Door Lidian Boelens – dit artikel is in samenwerking met Foodcourt geschreven.