Gast mept duo ziekenhuis in en gooit stenen naar politie. Uiteindelijk met waarschuwingsschoten en stroomstootwapen aangehouden

Excuses. Sikkom lijkt deze dagen wel een 112-pagina. Komt omdat er ook heel wat bijzonder politienieuws voorbijkomt. Denk bijvoorbeeld aan het beëindigen van een festival, het stoppen van de scootermeeting en nu net op de valreep van het weekend een bizar uit Groningen-Zuid.

Rond vijf uur vanmiddag vond in een woning aan de A. Morostraat in Stad een geweldsincident plaats. Volgens de politie sloeg een man daar zo hard een andere man en vrouw dat zij zich in het ziekenhuis moesten laten behandelen. Na de matpartij sloeg de verdacht te voet op de vlucht. Een uur later verscheen ‘ie weer op het vizier van de politie.

Waarschuwingsschoten

De man had zich genesteld langs de oprit naar de A28 ter hoogte van het Julianaplein. Daar gooide hij met stenen naar de agenten en weigerde de aanwijzings van de politie op te volgen. Daarop werden twee waarschuwingsschoten in de lucht gelost door de agenten, die uiteindelijk zelfs het stroomstootwapen nodig hadden om de verdachte in te rekenen.

De verdachte is een 42-jarige man uit Groningen. En de politie doet nog verder onderzoek naar het incident. We horen het graag als iemand meer info heeft.