Geen ijsbaan, noch kerstfestijn in het centrum. Wel een reuzenrad langs de ringweg. Beetje verbouwings kijken

Random reuzenrad. Foto van ANP

Random reuzenrad. Foto van ANP

De Grote Markt was jarenlang het kerstige epicentrum van Stad en Ommeland met een ijsbaan, grote kerstboom, wat kermisattracties en kerststalletjes. Dit jaar komt niks van dat alles in het centrum. Maar langs de ringweg komt wel een reuzenrad.

4PM was de laatste jaren de partij die het kerstfeest inclusief ijsbaan op de Grote Markt verzorgde. Maar dit jaar is het plein veranderd in een grote zandbak omdat er nieuwe bestratings inkomt. Dat werk is de komende maanden nog niet klaar dus het is onmogelijk om een ijsbaan en meer van dat te planten op de Grote Markt, laat 4PM in een reactie weten. „Misschien volgend jaar weer.”

Hans Coenraads, woordvoerder van het stadhuis, bevestigt dat er dit jaar geen ijsbaan in het centrum komt. „Er is geen enkele aanvraag voor binnengekomen.”

Reuzenrad langs de ringweg

Dat betekent niet dat er niks gebeurt in de donkere dagen rondom kerst. Rond kerst en de jaarwisseling komt er namelijk een reuzenrad aan de Brailleweg. Dat is de weg onder het Julianaknooppunt langs het Hoornsediep. Vanuit het reuzenrad krijgen bezoekers een bijzondere uitzicht over de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg en het Julianaplein.

Wanneer het reuzenrad precies wordt geplaatst en wanneer bezoekers naar binnen kunnen, is nog niet bekend. Het is wel waarschijnlijk dat een rit een klein bedrag kost. Maar de opbrengsten daarvan gaan naar het goede doel: het Beatrix Kinderziekenhuis.

Eem voor de duidelijkheid: er komt wel gewoon een kerstboom op de Grote Markt.